Így mentsd meg a karácsonyi ételmaradékot!

Újrahasznosítással feldobhatod a menüt!

2014/12/26

Ha már torkig vagy a karácsonyi ételekkel, de még nem fogytak el, akkor mutatunk pár trükköt, amivel új fogásokat készíthetsz a régi étel felhasználásával.

Halászlé, húsleves, pulyka, töltött káposzta, mézeskalács, bejgli – mind olyan étel, ami karácsonykor kihagyhatatlan, ezért vélhetően szinte minden családban megtalálhatóak. Ha más ízre vágysz, akkor gyorsan teljesen új étkeket készíthetsz a régiek újrahasznosításával! Komplett menüt mutatunk!

Krémleves

Leves – húsleves és némi zöldségféle

A maradék húslevesből bármilyen krémlevest elkészíthetsz. Lehet gomba, hagyma, brokkoli, netán borsó; attól függ, mi van otthon. A húslevesben főzd meg a kiválasztott zöldségfélét, turmixold össze, ízesítsd, végül tejszínnel vagy tejföllel és kevés liszttel sűrítsd be! Már kész is a finom, egészséges és újrahasznosított levesed! Pirítóssal vagy pirított szalonnával, füstölt sonkával díszítve egyszerűen isteni!

Főétel – saláta és bármilyen hús

Biztosan akad a hűtőben 2-3 féle zöldség, amiből remek salátát készíthetsz. A megmaradt pulykát vagy bármilyen húsfélét pedig felhasználhatod a salátához. Szeletekre vagy apró csíkokra vágod, kis olívaolajon picit átsütöd egy serpenyőben, összekevered, és ízlésed szerint készítesz rá egy dresszinget. Könnyű, finom, laktató főétel lesz belőle, de az ízvilága teljesen más, mint az elmúlt napokban fogyasztottaknak! 

saláta
Saláta némi hússal – nem lehet elrontani

Desszert – akármilyen sütiből elkészíthető

Nem tudod elhibázni! Végy pár szelet bejglit vagy mézeskalácsot vagy bármilyen süteményt, ami fellelhető a konyhában! Tedd egy üvegtálba, locsold meg egy kis alkoholos itallal és csokiöntettel, esetleg szórd meg dióval és végül tégy rá egy nagy adag tejszínhabot! Díszítésként aszat gyümölcs kerülhet rá! A somlói galuskához hasonló, újragondolt és újrahasznosított desszerted lesz!

somlói galuska
Somlói vagy ahhoz hasonló, de finom!

A halászlevet és a töltött káposztát pedig tedd a fagyasztóba! Ott jó ideig eltarthatod, és pár hét múlva boldog leszel, hogy a segítségükkel visszaidézheted az ünnepi hangulatot! Vagy éppen ez a néhány étel húz ki a pácból, amikor nincs időd főzni…

Jó étvágyat és további kellemes ünnepet! 

Hozzászólások