Így nézett ki korábban szexi olimpiai bajnokunk

Lányok is legyőzték Szilágyi Áront

2015/05/06

Bár nem emlegették esélyesként, Szilágyi Áron a 2012-es londoni olimpián aranyérmet szerzett kardvívásban, és egy csapásra ismert és népszerű lett Magyarországon. A szexi sportoló a FEM3 Cafénak elmesélte, hogyan talált rá vívásra, mi fogta meg benne, és milyen volt, amikor még a lányok is legyőzték.

Szilágyi Áron olimpiai bajnokunk a FEM3 Café stúdiójába látogatott, ahol Berki Krisztiánéknak nemcsak azt mesélte el, hogyan talált rá kilenc évesen a vívásra, de hozott magával régi fotókat is a családi gyűjteményből. Sztorizott arról, hogy egy évvel idősebb bátyjával anno botokkal estek egymásnak (persze ésszel!), és a vívóedzéseken eleinte még a lányok is legyőzték.

Mentek is emiatt a fricskák rendesen a csapattársak között, de ez nemcsak vele fordult elő, a testi különbségek ebben a korban ugyanis a lányok javára billentik a mérleget. Áron úgy érzi, hogy ha nem a vívásban találta volna meg önmagát, a sport akkor is szerves része lenne az életének, mert már kiskorában is örökmozgó volt, hurcolni kellett edzésről edzésre.

Ugyanakkor az élsport utáni életre is gondol. ˝A tanulás mindig is fontos volt nekem, már középiskolában is, most pedig pszichológiát tanulok a Károli Gáspár Református Egyetemen. De sok dolog érdekel ezen kívül is, ezért még nem is tudom pontosan, hogy az aktív sport után mivel fogok foglalkozni.˝

Mint mondja, még csak 25 éves, egyelőre csak annyit tud, hogy később sem szeretne elszakadni a sportágtól, és vagy edzőként, vagy sportvezetőként próbálná ki magát. Most egyelőre azonban csak a vívásra, és az idei világbajnokságra koncentrál, illetve a jövő évi riói olimpiára, amelyre a kvalifikáció most kezdődik. Nézzétek meg Szilágyi Áron gyermekkori fotóit:

Hozzászólások