Így néznek ki most a Szomszédok ikonikus helyszínei

Kínai áruház lett a közértből

2015/04/27

A legendás Szomszédok című sorozat egykori helyszíneit már szinte nem is lehetne megismerni… Lenke néni közértje kínai áruház, Alma presszója mexikói étterem lett.

A mai, Barátok Köztön és Jóban Rosszban-on nevelkedő fiatalok, már nem is tudnak arról, hogy létezett egy Szomszédok című teleregény, amely az első magyar szappanopera volt. Szereplői a gazdagréti lakótelepen, a Lantos u. 8. szám alatti házban éltek, azonban ilyen utcanév sosem létezett azon a környéken. A panelház egyik emeletének minden lakását megvásárolta az akkori MTV, és ott forgatták a jelenetek többségét. A Bors utánajárt, és kiderült: azok a lakások mostanra magántulajdonba kerültek; amelyben Lenke néni és Taki bácsi lakott, abban most egy orvos házaspár él. 

Lantos u. 8.
A legendás Lantos u. 8. (fotó: Bors)

A mostani MOM Park közelében állt az a presszó, ahol Alma (Fehér Anna) dolgozott. Igazi 90-es évekbeli hely volt, ami ugyan most is vendéglátóipari egység, de már rég nem a klasszikus presszó vonalat viszi. Mexikói étterem lett belőle.

Az Alkotás presszó akkor…

… és most, mexikói étteremként.

mexikói étterem
Békebeli presszó volt, modern étterem lett (fotó: Bors)

A legnagyobb átalakuláson az a közért ment át, ahol Lenke néni (Komlós Juci) dolgozott. Már egyáltalán nem ABC-ként üzemel, hanem kínai áruház lett belőle.

A közért akkor…

 … és a helyén lévő kínai áruház most.

kínai üzlet
A közértből lett kínai üzlet (fotó: Bors)
Hozzászólások