Így tesz minket tönkre a technológia

Az okostelefon a lélek csapdája?

2015/11/18

Mikor figyeltünk utoljára egymásra? Mikor néztünk utoljára valakinek mélyen a szemébe? Képernyőkre meredten, pixeleket bámulva töltjük életünk nagy részét. Elidegenedünk egymástól, a technológia pedig kiszipolyozza a lelkünket – legalábbis ezt üzenik nekünk egy francia művész képei. Lássuk be, van alapja a gondolatoknak.

Antoine Geiger szemtelenül fiatal. Mindössze húsz éves, de már élt Angliában, Franciaországban, Hollandiában, és közben fotózni sem felejtett el. Legizgalmasabb munkáiban azt a jelenséget mutatja be, amit az ő korosztályában lehet talán a legjobban felfedezni: az embereket beszippantja a kezükben tartott telefon. A technológia fejlődésével függőségünk mértéke is egyre nő, Geiger pedig egyfajta görbe tükrön át tárja ezt elénk.

geiger1
Credit: IMP Features/Antoine Geiger

 

Nem rendeztem meg semmit. Egyszerűen kimentem, és lefényképeztem a valóságot” – mondta a művész, akinek az elmúlt két évben négy saját kiállítása volt, és többször megjelent a neve, illetve munkája nyomtatott formában is.

Credit: IMP Features/Antoine Geiger

Geiger képei sokban hasonlítanak Max Cavallari képeihez, aki szintén a technológia hatását mutatja be a mindennapi élet keretein belül. További képeket ITT találhatunk.

Hozzászólások