Így tiszteleg Zámbó Krisztián édesapja előtt

Új dalt mutatott be Zámbó Jimmy fia

2017/12/26

Zámbó Krisztián december 24.-én osztotta meg rajongóival legújabb feldolgozását a Valahol bús dal szól című dalt. Ezzel tiszteleg édesapja előtt.

Zámbó Krisztián legújabb dala a Valahol bús dal szól 2017. december 24.-én került fel a Youtube-ra. Azóta több mint 10 ezer ember látta már és ez a szám csak gyarapodni fog. Megkerestük Krisztiánt új dalával kapcsolatban, aki megható családi történetet mesélt az RcNews-nak.

“Minden évben így tisztelgek édesapám előtt, hogy feldolgozok egy dalt, ami az övé. Nyilván megpróbálom egy kicsit átalakítani, mégis meghagyom az eredetiségét.
Édesapám a 1988-ban indult az Interpop Fesztiválon. Ez akkoriban olyan volt, mint manapság egy X-faktor, csak itt kizárólag saját dalokkal lehetett indulni. Azon a napon én édesanyámmal voltam Balatonkenesén egy szállodában. Az egyik konferencia teremben élőben közvetítették a fesztivált, így ott tudtam nézni apukámat. Apa a Valahol bús dal szól című szerzeményével indult. Kilenc éves voltam ekkor egyébként és mikor a fesztivál a végére ért, és megtudtam, hogy Sárközi Anita nyert, nem pedig apukám, nagyon elkeseredtem. Ezután bejött egy takarítón, aki megkérdezte miért sírok. Elmeséltem neki, hogy mi történt mire ő azt mondta: apukádból nagyon nagy énekes lesz hamarosan. Rövidesen bejelentették, hogy az előadói külön díjat Zámbó Jimmy nyerte. Ekkor örömkönnyek vették át a szomorúság helyét. Ekkor kezdődött apukám pályafutása…”

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy vajon miért pont szenteste került ki Krisztián előadásában a dal.

“Nincs igazán különösebb célja, hogy 24.-én raktam ki ezt a dalt. Minden évben így tisztelgek édesapám előtt, hogy feldolgozom az egyik dalát. Többnyire ebben az időszakban szoktam bemutatni őket, de semmiképp nem január 2.-án, a halála napján. Így is rengeteg támadást kaptam emiatt, nehéz megérteni néha a magyar mentalitást.
Van egy Jimmy rajongói oldal, ahol 80 ezer lelkes rajongó van, ott nagyon jó visszajelzéseket kaptam. Őszinte szeretnék lenni mindenkihez, éppen ezért érdemes megemlíteni, hogy emögött semmilyen anyagi haszon nem áll. Mindez csak édesapám felé a tiszteletem jele.
Január 2.-án nem szoktam médiaszereplést vállalni, ám idén valószínűleg fogok. A haláláról nem fogok beszélni, nem szeretem ezt a napot. Az életéről viszont szívesen beszélgetek.
A legnagyobb elismerést akkor kaptam mikor az X-faktorban elénekeltem a Bukott diák című dalt. Rekordot döntöttem, ugyanis 1 hét alatt 2 millióan nézték meg. Reményeim szerint ez a dal fogja meghozni az újabb nagy elismerést.”

 

 

Hozzászólások