Így tudod átvészelni a hétvégi kánikulát!

Ezek a programok kárpótolni fognak a hőségért

2015/07/03

Mindenki nyugodjon le, a hétvégén nem csak kánikula lesz, de olyan jó programok is, hogy kár lenne otthon ülni a négy fal között.

XI. Tűzmadár Kupa Országos Örömíjász verseny
Tiszafüred, Ady Endre út 45. Íjászda; Kastély park – 2015. július 4.
Kinek kedve úgy teszi, íjász tudását, bátorságát most megméretheti. Hívatik minden történelmi íjat feszítő íjász, íjhoz illő korhű viseletben, az apró népektől a tiszteletreméltó bölcsekig a legények, leányok, ifjoncok, menyecskék, fehérnépek és vitézlő daliák. A nap végeztével kihirdettetik a legeredményesebb íjász.

„Jó estét nyár, jó estét Keszthely!”
Keszthely – 2015. július 1. – 2015. augusztus 31.
A rendezvénysorozat heti rendszerességgel kínál színes programokat a főszezonban, a hétvégéken Keszthelyre látogatóknak. A tematikus napoknak köszönhetően hétről hétre hasonló jellegű kulturális rendezvények várják az érdeklődőket. Lesznek különböző táncbemutatók, komolyzenei és könnyűzenei koncertek, gyermekműsorok, utcabálok, retrodiscok.

Keszthely_Jó estét nyár_2

Balatoni Halak Napja
Balatonföldvár – 2015. július 4.
Különleges élménynek lehet részese az, aki kilátogat a Keleti strandra ezen a napon. Egész nap: halászati, horgászati eszközök kiállítása, akvárium balatoni halakkal, halételek, halsütő, játszóház, ugrálóvár, környezeti tanácsadás, balatoni és balatonföldvári totó, környezeti tanácsadás, balatoni társasjáték a Nők a Balatonért Egyesülettel, Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutatkozása.

Balaton-átúszás
Révfülöp – Balatonboglár – 2015. július 4. (tartaléknapok: Július 5, 11, 12, 18, 19)
A 2015 évi Pek-Snack Balaton-átúszás a kedvező idő esetén 2015. július 4-én szombaton kerül megrendezésre. Hagyomány már, hogy az 5.2 km-t a révfülöpi kikőtőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteni. A rajt időszak reggel 8.00 órától délután 14.00-ig tart. Nevezni Révfülöpön, a kikötőhöz közeli labdarúgópályán lehet. A nevezés 7.00 órától 13.30-ig tart. A nevezési lap olvasható kitöltése után az általános orvosi vizsgálat alapján alkalmasak indulhatnak.

atuszas

Hortobágyi Lovasnapok              
Hortobágy, Mátai Ménes – július 4., 11., 18., 25.
A Hortobágyi Lovasnapok az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát, amelynek célja a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének megismertetése és népszerűsítése.   

Debreceni Nyár – Katonazenekari Fesztivál       
Debrecen, Kossuth tér, Főnix Csarnok – július 2-5.         
Debrecen már több esztendeje ad otthont külföldi és hazai katonazenekarok seregszemléjének. Az elmúlt évtizedek nagymértékben hozzájárultak a fúvószenei, valamint a katonazenei hagyományainak ápolásához, továbbá a katonakultúra terjesztéséhez. Térzenék, szabadtéri koncertek, látványos felvonulások, alaki bemutatók, zenés ébresztők és takarodók – ezek a programok adják a fesztivál egyedi és különleges hangulatát.

Debrecen_Katonazenekari_Fesztival

VIII. Agárdi Cigánymeggy Fesztivál – Agárdi Pálinkafőzde
Agárd, Sreiner tanya – július 4.
A Destillata nemzetközi pálinkaversenyen az Év Párlatfőzdéje díjjal jutalmazott főzde kinyitja kapuját és az érdeklődők betekintést nyerhetnek a pálinkafőzés rejtelmeibe, próbára tehetik érzékszerveiket a pálinkák kóstolgatása során, és a kemencében, szabadtűzön készített finomságok mellett megkóstolhatják a hagyományos módon nyújtott és sütött Agárdi házi réteseket!

Goldmark Károly: Sába királynője
Margitszigeti Szabadtéri Színpad – 2015. július 5.
A Sába királynője, Goldmark Károly legismertebb operája, melyet 140 évvel ezelőtt mutattak be Bécsben, monumentális zenedráma, mely meghozta a magyar származású zeneszerző számára a világhírt. Az egzotikus nagy opera a beteljesületlen szerelemről mesél, és a varázslatos kelet világába röpíti nézőjét. A történelmi Salamon király és Sába királynőjének találkozását számos szóbeli és írott forrás megőrizte, melyek az utókor krónikásait és művészeit egyaránt megihlették. A legendás szépségű királynő, a bölcs uralkodó, Salamon ifjú hadvezére és annak jegyese Goldmark operájában tragikus szerelmi négyszöget alkotva sodródnak saját végzetük felé. Ármány és szerelem, rejtőzködés és lelepleződés, vágy és manipuláció szövik a történet aranyfonalát a béke és jólét korszakában.

saba_fekvo_blog

23. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál
Paks – 2015. július 3-5.
Hazánk egyik legnagyobb múltú fesztiválja immár huszonharmadik alkalommal várja a blues és más színvonalas zenei stílusok kedvelőit a Duna menti városba. Paks az eltelt bő két évtizedben a zenerajongók, a gasztronómia iránt érdeklődők és a borbarátok számára kihagyhatatlan helyszínné, mondhatni kötelező programmá vált július első hétvégéjén.

Szekérfesztivál
Budapest, Városliget – 2015. július 4.
A Krisna-hívők idén 22. alkalommal rendezik meg Budapesten a Szekérfesztivált, vagy ahogy Indiában nevezik, a Ratha Játrá ünnepséget. Az egésznapos fesztivál és a színes felvonulás ősi tradíciót elevenít fel, amely eredetileg Indiából származik. A védikus bölcsesség szerint Isten számtalan alkalommal, különféle megjelenési formákban száll alá, hogy bemutassa kedvteléseit és szeretett hívei kedvében járjon.

Szekérfesztivál

Mészáros Tibor: Istent a falra festeni
Városmajori Szabadtéri Színpad – július 4.
A helyszín Magyarország egy nevén nem nevezett falujának utolsó – ha nem egyetlen – utcája, s annak fő színtere, a kocsma. Hivatalosan persze presszó, Misi-presszó, a tulaj után. Itt sörrel kísérik a pálinkát, pálinkával kísértik az Istent – és mindezt persze hitelre. Ez a hely mégis aranybánya, hisz itt szórja szét szemérmetlenül élete göngyöleg-gyöngyét az utca díszes-fergeteges kis kolóniája, s itt örülnek együtt – a másik baján. De mikor van, hogy már kár az öröm? Vajon hány utolsó cseppet lehet tölteni a néha félig üres, néha félig teli pohárba? És ha már rég betelt, meddig mutogathatunk egymásra Isten ujjával? És mikor van túl későn rájönni, hogy úgy volt jó, ahogy volt, amíg nem lett így, ahogy van?

Hozzászólások