Így tüntesd el a zavaró májfoltot!

Házilag elkészíthető hasznos tippek

2014/10/14

A megboldogult nyárra már nem csak a fotók emlékeztetnek, hanem a napsütés okozta foltok is? Mutatunk néhány tuti tippet, ami tökéletes a májfolt ellen!

Mi is az a májfolt?

Többnyire az arcon, homlokon, száj körül kialakuló halványbarna pigmentált foltok. Szinte kizárólag a nőket érinti. Előidézheti napsütés, terhesség, hormonális változás. Sokszor hámlasztással próbálják eltüntetni, folyékony nitrogén spray-t fújnak a problémás felületre, ez fagyási sérülést okoz, amitől a bőr  lehámlik. Azonban nem kell ilyen drasztikus módszerekhez folyamodni!

Terhesség, hormonzavar miatt kialakuló májfolt gyakran eltűnik a problémát kiváltó állapot megszűnése után. Ezért leginkább a napsütés okozta problémák azok, amelyek nem, vagy csak részben múlnak el.

Citrom- és uborkalé

A bőrt alkohollal vagy sebbenzinnel fertőtlenítsd, zsírtalanítsd, majd tégy rá néhány csepp citromlevet vagy uborkalevet. Hagy rajta pár percig, és ismételd meg naponta!

arc2

Zabpehely

Heti 1-2 alkalommal 4 evőkanál citromléből és egy marék darált zabpehelyből készíts pakolást, kend az arcodra, várj, míg megszárad, végül mosd le!

A-vitamin

Fogyassz olyan ételt vagy italt, amelyben nagyon sok az A-vitamin. Ilyen például a sárgarépa. Igyál minden nap egy nagy pohár sárgarépa levet, és várhatóan halványodni fog a májfolt.

Mandula

Kicsit hosszadalmas, de jó! Egy maréknyi mandulát áztass tejbe egy fél napra, szárítás és darálás után keverd össze egy teáskanál mézzel és finom szemű sóval. A pakolást hagyd a bőrödön fél óráig, majd langyos vízzel mosd le!

arc3

Csiganyál

Állítólag a csiganyál is roppant hatásos a májfolt ellen. Ha nincs gusztusod ahhoz, hogy a bőrödre csigákat tégy, érdemes csiganyálat tartalmazó készítményt vásárolni!

Krumpli

Felkarikázott, nyers krumplit helyezz a bőrödre, hagyd rajta néhány percig! Pakolást is készíthetsz reszelt krumpli és méz összekeverésével. Amikor eltávolítottad a májfoltról, mosd le langyos vízzel!

Hozzászólások