Így varázsolj otthonodból tengerparti lakot!

10 tipp, hogy otthon is érezd a tenger jelenlétét

2014/07/11

Ha azt halljuk, „tengerparti ház”, rögtön a szikrázó napsütés, a kéklő habok, a pálmafák ugranak be, no meg egy fából készült terasz, ahol hűsölni lehet. A hangulatot tenger nélkül is megteremthetjük otthonunkban!

Nem kell feltétlenül a tarajos hullámokat hallgatva ébredünk, hogy egy igazi tengerparti otthonban érezhessük magunkat! A kellemes hangulathoz csupán el kell lesni az ilyen házak stílusát! Nem olyan nehéz, hiszen mindegyikre jellemző néhány alapvető motívum.

De hogyan változtassuk meg otthonunkat, hogy igazi tengerparti hatású lakot varázsoljunk belőle? Meglepő, de nincs is szükségünk olyan rengeteg változtatásra!

1.Gyertyatartók, gyertyafényes csillár

Egy ilyen kiegészítő nemcsak álmélkodásra ad okot, páratlan hangulatot csempész a helyiségbe. Természetes, régies, legjobban a központi helyiségben mutat. Beszerezhetjük különféle anyagokból, acélból, rostból, kovácsoltvasból, ahogy tetszik. Ha antik hatást szeretnénk elérni, puhafából készült modellre voksoljunk!

A többi helyiségben remekül mutat majd egy-egy álló gyertyatartó a sarkokban. Tökéletes kiegészítői a csillárnak, legjobb, ha ugyanabban a stílusban is készülnek! Amikor alkonyodik, a gyertyákkal világítsuk meg a belső teret, és máris megteremtjük a páratlan hangulatot!

beach design ideas, beach house

2.Falak, tengerparti hangulatban

Az egyik leglényegesebb momentum egy otthon hangulatának megváltoztatásában mindig a színek cseréje. Ha tehát tengerparti stílusú lakot szeretnénk, a falak átfestése is fontos! Természetesen a fehér és a kék lesznek a fő színek, hiszen az ég és a víz színei, a fehér emellett nyugtató hatású az elmére is. Hasonló a hatásuk, mint amikor valóban a parton ülünk – a fehér helyett ugyanakkor halvány zöldet is választhatunk. Szintén hűvös és megnyugtató, kellemes érzést kölcsönöz a falaknak.

3.Kanapé tengerparti stílusban

A kanapét, ha nem cseréljük ki, vonassuk be a tengerparti otthonhoz illő színekkel, vagy szerezzünk rájuk ilyen jellegű takarót. A kék, fehér és zöld színekkel kombinált darabok, akár egyszínűek, akár mintásak, megteszik hatásukat. A könnyed nyomatos anyagok akár rózsaszín és kék színben is üdítőek, remekül kiegészítik a tengerparti hatást.

Beautiful-Beach-coastal-home-decor-ideas-poster2

4.Nád- vagy bambusz bútorok

Fabútorok helyett egy igazán tengerparti hangulatú otthonba a nádból vagy bambuszból készült modellek illenek. Rendkívül természetes hatásúak, ráadásul könnyen lehet őket mozgatni. Nem mellékesen kényelmesek is!

5.A lépcsők hangulata

A házban vagy ház körül levő lépcsőket ugyancsak „öltöztessük” tengerparti stílusba. Cseréljük fára őket, vagy fessük teljesen fehérre. A lépcső acélkorlátja kiválóan kiemeli a mutatós hatást.

6.Falak, hajós stílusban

A gumiabroncsok és a függőágyak egy tengerparti stílusú otthon elmaradhatatlan kellékei! A levegővel töltött abroncsokat fehérre festve a külső falakra akasztgathatjuk. A házban levő kiegészítőkre, például a tükrökre ugyancsak kerülhetnek kisebb, hajókra emlékeztető díszek. Ha függőágynak nincs hely a kertben, egy kötélből készült hinta is hasonlóan mediterrán hatású.

7.Természetes színpompa

A természetes színkavalkád megteremtéséhez nyilván a kert, az udvar a legtökéletesebb helyszín. Nemcsak a virágok, növények által; válasszunk a kertbe kék napernyőt a sötétbarna asztalhoz, piros színű edényeket, fessük sárgára a kaspókat!

beach-house-home-decor

8.Gyerekszoba tengerparti stílusban

E hangulat megteremtéséhez az egyik legalkalmasabb helyiség a lurkók birodalma. Itt ugyanis bátran kialakíthatunk kunyhót, vagy díszíthetjük a falakat tengerparti motívumokkal, színekkel, ábrákkal. Az egyik falra egy méretes pálmalevél is kerülhet, de utóbbit persze más helyiségekben is alkalmazhatjuk!

9.Hangulatos asztalok

Alakítsuk át otthonunk asztalait és székeit, ha lehetséges: fessük át őket fehérre. A központi asztal közepén álljon egy mutatós fehér tálca, kagylókkal, apró kövekkel! Több helyiségbe is helyezhetünk magunk készítette dekorációt, kerek üveget csigákkal, kagylókkal és kövekkel. No és természetesen valódi akvárium is díszítheti otthonunkat!

beach-themed-home-decor

10.Baldachinos ágy

Készítsünk a franciaágy köré a tengerparti otthonokra jellemző oszlopokat – rájuk áttetsző, romantikus függöny kerül, melyet a beáramló szellő meg-meglenget! Az anyag milyenségét időről időre változtathatjuk is, így a tengeri hangulatú baldachinos ágy mindig olyan lehet, amilyet éppen szeretnénk!

Hozzászólások