Ijesztő hírek: elvesztette emlékeit Alonso

Véget érhet a világbajnok Forma-1-es pályafutása

2015/03/06

Nem mondunk nagyot, ha azt állítjuk, hogy Fernando Alonso barcelonai tesztbalesete a Forma-1 közelmúltjának egyik legfurcsább története. Most ijesztő hírek láttak napvilágot a versenyzőről.

Fernando Alonso február 22-én szenvedett balesetet a barcelonai tesztelés alatt, a pálya menti falnak csapódott az egyik körben. Elsőre nem tűnt súlyosnak az eset, hiszen a sebessége messze volt a versenytempótól (150 km/óra), de azóta egyre furcsább hírek keringenek a világhálón.

A spanyol El País legutóbbi cikkében már nem kevesebbet állít, minthogy a 33 éves pilóta emlékeiből egyszerűen kiesett az elmúlt húsz év, és amikor a baleset után felébredt, azt mondta a körülötte állóknak, hogy 1995-öt írunk, ő csak 13 éves, még gokartozik, és minden álma, hogy egyszer Forma-1-es versenyző legyen.

alonso_end2
Fernando Alonso (Fotó: L’Équipe)

Az a legfurcsább az egészben, hogy a balesetet vizsgáló szakemberek szerint könnyen elképzelhető, hogy Alonso már az ütközés előtt is elvesztette a tudatát (még az is elterjedt, hogy áramütés érte), így csapódott kétszer is a falnak. Kórházba került, ahol három napig kezelték, nagy volt a titkolózás, és ma sem tiszta minden.

Az már biztos, hogy a kétszeres világbajnoki spanyol pilóta, orvosai tanácsára kihagyja a 2015-ös Forma-1-es szezonrajtot, március 15-én Ausztráliában, és a McLaren harmadik számú versenyzője, a fiatal dán Kevin Magnussen ül a helyére az MP4-30-ba. Az istálló másik pilótája Jenson Button.

Ennél azonban sokkal ijesztőbb jövőt festett fel a brit Mirror. A lap szerint benne van a pakliban, hogy Alonso nem tér vissza többé a Forma-1-be. Bár emlékeit idővel visszanyerte, a balesetre továbbra sem emlékszik.

alonso2

Közben az egész Forma-1-es mezőny megijedt, a pilóták bojkottal fenyegetnek, mert tudni vélik, hogy a mindenki által használt hibrid rendszer volt a hibás, és Alonsót áramütés érte. Márpedig ha ez igaz, akkor egyrészt nagy felelőtlenség elindítani az autókat a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, másrészt a McLarennek konzultálnia kellene a többi csapattal a problémáról, és annak megoldásáról.

Hozzászólások