ili, a világ első nyakba akasztható szótára

Csak kimondod, amit szeretnél, és ő azonnal fordít is!

2016/09/06

Ez az apró kis kütyü az egész életünket megváltoztathatja. A neve ili, és minden utazónak, üzletembernek és tanárnak a legjobb barátja lehet!

A Galaxis útikalauz stopposoknak óta szeretnél egy Bábel-halat, és nem csak azért, hogy Isten nem-létét bizonyítsd egy logikai anomáliával? Nos, ebben sajnos nem tudunk segíteni, de a fordító funkciót tekintve ili szintén tökéletes választás lehet. A kicsi, nyakba akasztható készülék ugyanis azonnal fordítja az általad kimondott szavakat a kiválasztott nyelvre, ehhez csak egy gombot kell lenyomva tartanod.

ili

Egyelőre ugyan nem érti a világ összes nyelvét, viszont az angollal, a japánnal és a kínaival tökéletesen megbirkózik, a második verzió pedig már a thai, francia és koreai nyelvekkel is boldogul majd. Ráadásul internetkapcsolatra sincsen szüksége, a fordítást a saját adatbázisa alapján végzi. Túl hangos környezetben egyelőre nem dolgozik tökéletesen, de ez az apró zavar könnyedén elhárítható. Ha pedig még több nyelvet tudnak beleprogramozni, akkor hamarosan a világ összes turistájának a nyakában lóghat egy-egy ilyen. A tervezők fő célja ugyanis az, hogy ili segítségével leküzdhessenek minden kommunikációs nehézséget és akadályt. 

A gyártócég szerint tárgyalásokon, megbeszéléseken, sőt, akár udvarlás közben is használható lenne. Ezzel elősegítenék a társas kapcsolatok fejlődését, megkönnyítenék az üzleti szféra életét, és a nemzetközi társkeresés és könnyebb, gördülékenyebb lenne. Nekünk nagyon tetszik a kis eszköz, és ha elérhető lesz, talán rendelünk is belőle – persze ha nem horror áron próbálják majd értékesíteni.

További információk ITT találhatóak

Hozzászólások