Ilyen egy majdnem nullaenergiájú ház (videó)

2019/11/23

Évtizedes melegrekordok dőltek meg idén ősszel hazánkban, miközben a tengerszint is emelkedik, és sosem látott tűzvész tombolt világszerte. A klímaváltozás rendesen rárúgta az ajtót a világra 2019-ben.

Eközben jött egy új uniós szabályozás, melynek hála mindenkire új szabályok vonatkoznak majd, ha házépítésbe vagy otthonfelújításba fogna. Jön a közel nulla energiaigényű házak korszaka!

Magyarországon a megtermelt energiának úgy a 40%-át a háztartások energiafogyasztásai teszik ki. Ez az Európai Unióban viszont mindössze csak 26,5%. Annak ellenére, hogy a 90-es években volt egy időszak, amikor a fűtésből származó kibocsátások csökkentek a földgáztüzelésre való áttérésből, és az épületek energetikai korszerűsítésen mentek keresztül. A világ fejlettebb országaiban hatékonyabban alkalmazzák a lakossági energiafelhasználás mérséklését. Technológiai, és fűtési-hűtési mód szempontjából is jobban állnak az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésében mint mi.

Mi ugyanis Magyarországon a fűtés szempontjából a 10 legpazarlóbb ország között ott vagyunk. De jönnek a nullaenergiájú kecók, amikkel lehet javítani a statisztikán:

Hozzászólások