Ilyen esküvői tortát még tutira nem láttál

Erre mondják, hogy ásványi anyagokkal tele?

2016/02/02

Még mindig tudnak újat mutatni azok, akik az esküvőjüket felejthetetlenné akarják tenni. Nemcsak saját maguk számára, de például több ezer kíváncsiskodó és érdeklődő számára is, akik az esküvői tortán csámcsognak. Persze csak írásban, meghívást nem kaptak a nagy napra.

Különleges ajándékkal lepte meg magát esküvőjük alkalmával egy denveri jegyespár. A Rachael Teufel cukrásznő által tervezett torta közepén egy hatalmas mélyedés látható, amely az ametiszt nevű ásványra megszólalásig hasonlít. Bár engem egy szuvas fogra emlékeztet, a vendégek bizonyára boldogan kapnak majd hajba azon, hogy kinek jusson a sötétlila részből. A művészi alkotásnak is nevezhető édesség granulált cukorból, maga a mintázat pedig kifejezetten ásvány-állagú „rock candy”cukorkákból készült. Az elkészítés 16 órát vett igénybe, azonban ennél jóval több időt igényelt a koncepció kitalálása.

torta
Fotó: Intricate Icings Cake Design / Facebook

A receptet Teufel természetesen nem árulta el (sok értelme nem is lett volna, hiszen itt nem az ízek, hanem a dizájn a nyerő), viszont közzétett néhány képet és a videót, amit mára már több mint egy millióan tekintettek meg Facebookon.

Sugar geode cakeHere’s what you don’t get to see from pictures… Depth! This geode cake is made from edible sugar crystals!Created for the launch of First Look Events and Moss Denver. #edibleart #sugarart #denverweddingcakes #PurpleGeodeCake

Közzétette: Intricate Icings Cake Design – 2016. január 22.

Ha kíváncsi vagy még néhány igazán extrém esküvői élményre, akkor érdemes megnézned a maori esküvői táncot, amit egy két nemzetiségű házaspár kapott ajándékba a barátoktól. Bár a hagyományos ősi tánc a maori kultúrában természetes, egy európai násznép számára furcsán hathat. Mégis, valahogy szívet melengető az a lelkesedés és rengeteg munka, amit a barátok megtettek az ifjú pár kedvéért.

Aztán semmi esetre se hagyd ki a legújabb trendet, a koszorúsfiúkat sem, ami Ausztráliában már teret nyert magának. Nem kell megijedni, nem csipkeruhába bújtatott srácokról van szó, de a hagyományoktól mindenképpen eltérő.

Nem volt még elég? Akkor jöjjenek a lélegzetelállító esküvői fotók, ha valami igazán romantikusra vágysz!

Hozzászólások