Ilyen időre lehet számítani a hétvégén

20 Celsius-fok körüli maximumokra lehet számítani

2015/06/19

Pénteken újabb hidegfront éri el a térséget, emiatt a hétvégén több helyen várható csapadék, és többfelé megélénkül, néhol megerősödik a szél is. Az országos, középtávú előrejelzés szerint a hétvégén jellemzően 20 Celsius-fok körüli maximumokra lehet számítani: néhol 26 fok is lehet, de másutt csak 19 fokig emelkedik a hőmérséklet.

A napsütés mellett elszórtan, főként északkeleten és délnyugaton zápor, egy-egy is zivatar kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között alakul.

????????????????

Szombaton főként délután várható elszórtan zápor, egy-egy zivatar. A leghidegebb órákban 9-15 fok lehet. Nappal 19-24 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap az ország nagy részén sok, keleten viszont kevesebb napsütésre lehet számítani. Északkeleten, keleten több helyen, nyugaton és középen néhol valószínű zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat. A minimumhőmérséklet 7-13 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 20-24 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben. – MTI

Hozzászólások