Ilyen lenne a berki Mr. Grey bőrébe bújva

˝...meg is csinálom úgy, hogy az rendben legyen!˝

2015/02/26

A szürke 50 árnyalata őrjítően szexi férfi főszereplője, Christian Grey igencsak felpezsdítette a női szíveket, mindemellett félelmetesnek is találják ridegsége, szabályai és erőszakos megnyilvánulása miatt. 

Kíváncsiak voltunk, hogy Berki Krisztián hogyan látja, szerinte mennyire szerethető vagy éppen gyűlölhető egy ilyen férfi.

A könyvben ez a férfi ettől az aberráltságtól, szexuális játéktól teljesedik ki, ebben éli ki magát, illetve azokat a feszültségeket, amik a sikeres férfiak egyik legfontosabb problémája, hogy hol ereszthetik ki a gőzt. A filmben a karaktert jónak minősítem, viszont a színészt nem. Nem tudta jól eljátszani a szerepét. Nekem az jött vissza a képernyőről, hogy nem sikerült magáévá tenni ezt a karaktert, ezáltal számomra az volt az üzenete, hogy ez a férfi nem tud megdugni egy nőt, ezért ilyen játékokhoz folyamodik és ebben próbálja önmagát kiélni. A könyvben egyértelmű az, hogy a pasinak ettől, a domináns szereptől áll fel a farka, hogy megalázza a nőt, játszik vele. A színész szerintem nem tudott azonosulni a karakterrel, ezért számomra úgy tűnt, hogy olyan puha pöcs, akinek ostorra és minden másra szüksége van ahhoz, hogy egyáltalán valami történjen.

Milyen karaktert tudtál volna elképzelni helyette?

Magamat. Magamat el tudtam volna képzelni. Ennek a színésznek nem jött át a karaktere. A tekintetéből nem lehetett érezni, hogy ő ezt élvezi. Ha egy férfi egy ilyen dolgot élvez és akarja, az nem így néz ki.

berkikrisztian5

Mennyire szimpatikus számodra ez a férfi típus, amit Christian Grey testesít meg?

Vannak ilyen emberek…  Általában a sikeres emberek kicsit aberráltak, vagy mondhatnám betegek. Akár a kezdődő depresszió, a kiégés, vagy az elvontság a szexualitás terén. Nagyon sok ilyen ember van, akiről nem gondoljuk és nem tudjuk, hogy ilyen. Velem is előfordult már  hasonló szituáció: amikor rengeteg dolgozom, elég másfél órára szerelmesnek lenni. Nagyon tetszett a filmben az, hogy a férfinak voltak elvei, de az nem volt egyértelmű számomra, hogy ez a nő miképp tudta ezt felrúgni – ez a filmből nem derült ki. Egy nő tud olyat csinálni az ágyban, amelyre egy férfi beindul. Itt egyértelműen látszott, hogy a nő ritkán élvezte, és ez a nő nem volt még tisztában a saját testével.

Szerinted az alávetett szerep mennyire szerethető egy nő számára?

A nők álszentek, prűdek kifelé, majd amikor a szexre kerül a sor, akkor nagyon sok esetben kellően vadmacskák. A filmben volt egy mondat: „Úgy szétbaszlak, hogy a lábaid ketté állnak” – ezt mondta Grey, amit nem láttunk tőle. Ha kimondok egy mondatot, meg is csinálom úgy, hogy az rendben legyen!

Hozzászólások