Ilyen lenne a Betlehemi jászol ha Jézus 2016-ban született volna

Megbotránkoztató vagy vicces?

2016/11/23

Gondolkodtál már azon milyen lenne a Betlehemi jászol ha Jézus 2016-ban születne? Nos, mi sem, de van aki igen és rekonstruálta is.

Valószínűleg kevés ember létezik a világon aki igazán belegondolt, hogy is nézne ki a Betlehemi jászol ha Jézus napjainkban születne. Viszont volt valaki aki nem olyan, mint mi és újragondolta az egész jászolt. Ő pedig nem más, mint Casey Wright.

Wright elmesélte, hogy az ötlet néhány sör és egy baráti beszélgetés közben született meg. Eleinte csak viccelődtek, hogy a különböző vallási szövegek hogyan is hangoznának ha a mai korban íródtak volna. Így született meg a modern jászol. Minden megtalálható benne ami az eredetiben, csak egy kicsit másképp. József és Mária nagyon modern ruhában vannak, Józsefnek még a gatyája is fel van hajtva! A bölcsek segwayen érkeznek Amazon Primeos ajándékkal a hónuk alatt. Természetesen a kis Jézus születését szelfi formájában is megörökítik míg Mária egy Starbuckos poharat szorongat a kezében, a tehén pedig gluténmentes ételt eszik. A többit pedig vegyétek szemügyre. A jászol megvásárolható, ára 129,99 dollár.(kb. 37 ezer ft)

Sokan támadták a készítőt, hogy meggyalázza ezt a szent eseményt azzal, hogy tréfát űz belőle. Mi úgy gondoljuk ezt mindenki döntse el maga, attól függően, hogy milyen a tűréshatára vallási tekintetben. Szerintünk azért jópofa és valószínűleg nem a vallás kifigurázása volt a cél, hanem egy görbe tükör a társadalomnak, szokatlan formában.

Itt tudtok rendelni! 

 

Hozzászólások