Ilyen még nem volt a Miss World Hungary történetében!

Közönségdíjas nyerte a szépségversenyt

2014/07/21

Mint minden évben, idén is eljött az idő, hogy megválasszák Magyarország szépét, a Miss World Hungary szépségkirálynőt. A nemzetközi versenyt Londonban tartják, vasárnap este 16 szépség lépett a kifutóra, ám a gálát hosszú előkészületek előzték meg.

Az előcastingra több mint ezer lány jelentkezett és mindannyiuk vágya az volt, hogy bekerüljenek a döntőbe és megnyerjék a versenyt. A szakmai zsűrinek már itt nagyon szigorúnak kellett lennie, hogy mindenki megfeleljen a nemzetközi követelményeknek. A verseny döntőjét egy tábor is megelőzte, ahol a szépségkirálynő jelölteket felkészítették, koreográfiákat tanultak be, ismerkedtek a verseny felépítésével és igyekeztek megfelelni a követelményeknek.

finálé21

A gálaműsort az M1 és a Duna World élőben közvetítette, egy hatalmas stúdiót építettek be a döntő helyszínének. A lányok Radics Gigi előadására vonultak be a kifutóra, az énekesnő a Diamonds című számot énekelte Rihannától. A szépségkirálynő jelöltek angyalszárnyakkal vonultak be, ami igazán drámai hatást keltett. A két műsorvezető Osvárt Andrea és Harsányi Levente volt, a színésznő egy meseszép Oscar de la Renta ruhában lépett a közönség elé. Az első körben minden lány bemutatásra került, ekkor már rövid sortban és fehér pólóban léptek a kifutóra a lányok. A zsűriben megtalálhattuk Pantl Péter főszerkesztőt is, akinek nagyon fontos ez a verseny, szeretne olyan lányt kiválasztani, aki megfelel a nemzetközi követelményeknek, ezért elég szigorú lesz.

finálé12
A zsűri tagjai között helyet foglaltak még szakmabeliek és a szponzor cégek képviselői is, a hírességek közül Michelisz Norbert autóversenyző, Nacsa Olivér humorista és Sarka Kata, a Magyarország Szépe Kft ügyvezető igazgatója. A versenyzők közül sokan már jelenleg is modellként dolgoznak, ez megmutatkozott a kifutón való járásukban és a határozott fellépésükben is. A szépségverseny egyik tourjának ruháit Náray Tamás tervezte, aki ez alkalommal a magyar hagyományokhoz nyúlt, hiszen jól megfigyelhetőek voltak a ruhákon a stilizált és modern hangulatú matyó minták, a népies ingvállak és gömbölyű szoknyák, amik mind a magyar hagyományos öltözködést elevenítették fel. A szépségkirálynő jelöltek ekkor az énekesnő, Hien által előadott népdalokra vonultak a kifutón. Az énekesnő meseszép hangja betöltötte a teret és igazán illett a ruhák stílusához.

finálé14

Természetesen nem maradhatott el az estélyi ruhás bemutató sem és a lányok bikiniben is a kifutóra léptek. A bejátszások és bemutatók után a zsűri döntést hozott és megválasztotta a királynőt és két udvarhölgyét. Az udvarhölgyek Katona Gitta és Van Den Bosch Sydney lettek, és meglepő módon a nézők által legszebbnek ítélt lány lett a királynő. Közönségdíjas még nem nyerte meg ezt a versenyt, ezért Kulcsár Edina kétszeresen is büszke lehetett, amikor a fejére került a korona.

Finálé2

Hozzászólások