Ilyen nyalókát még tuti nem sütöttél

Szív küldi szívnek

2015/04/09

Az a baj az ilyen anyagokkal, hogy mindig összefut a nyál a szánkban, ha egy-egy jól eltalált édességet írunk le. Ilyenkor a legnehezebb arról írni, hogyan őrizd meg az alakodat, vagy tartsd be a fogyókúrád. De az is igaz, hogy ellenállhatatlan késztetést érzünk, hogy megmutassuk nektek, miként készíthettek tökéletes desszertet! Nézd meg ezt a nyalókát és érts velünk nagyon egyet!

Ahogy a vérbeli Valentin-nap ellendrukkerek mondják: nem kell ahhoz külön ünnep, hogy tudtára add szerelmednek, mit érzel iránta! Szerintünk sem. Ezért most egy olyan édességet hoztunk neked, amit akár már ma délután elkészíthetsz párodnak, hogy érezze a törődést. Ja, igen! Ez a cikk nem csak a hölgyeknek szól! Még akkor sem kell kétségbe esned, ha nem tudsz tésztát gyúrni, ma már nagyon finom előre csomagolt verziókat lehet kapni!

Hogy az uraknak is kedvet csináljunk, hogy elkészítsétek ezt a nyalókát, csak egyetlen dolgot mondhatunk: gondolj csak bele, milyen hálás lesz érte a barátnőd, ha egy ilyennel leped meg! Huncut vagy! Mi arra gondoltunk, hogy holnapra biztosan a kedvenc ebédedet főzi majd meg neked.

Szív formájú nyalóka

szívnyalóka6

Hozzávalók:

1,5 bögre univerzális liszt

1/2 tk. só

1/2 tk. cukor

25 gr. vaj

2 tk. víz

jam (bármilyen, lehet az meggy, cseresznye, barack), amivel megtöltenéd a szíveket

nyalóka pálcika

szív alakú formázó

Elkészítés:

Egy konyhai robotgépben készítsd el a tésztát. Keverd el a lisztet a sóval, cukorral és vajjal, ha a massza túl kemény, akkor adj hozzá egy kis vizet. Hagyd néhány percig állni, ez idő alatt melegítsd elő a sütőt 350 fokra. Nyújtsd ki a tésztát, nagyjából fél centi vastagra, és kezd el kiszaggatni a szívecske formákat.

szívnyalóka

szívnyalóka2

Célszerűen páros mennyiséget készíts, mert a pálcikára két szívet kell összeillesztened. Töltsd meg a mintád közepét valamilyen isteni lekvárral, helyezd rá a nyalókás pálcát.

szívnyalóka7

Díszítheted a szélét villával a képen látható módon, de akár az ujjaiddal is összenyomhatod a két oldalát. Szórd meg a tetejét egy kis porcukorral, és mehet is a sütőbe! Addig süsd, míg aranybarnára nem pirul.

Hozzászólások