Ilyen répát még biztosan nem láttál!

Húsvéti télifagyi nem csak gyerekeknek

2015/03/25

Nyuszi ül a fűben, nyuszi hopp, nyuszi hopp! Ilyen répát még ő sem látott! A húsvéti készülődés során elengedhetetlen egy ínycsiklandó desszert készítése. Ha most valami újat akarsz kipróbálni a szokásos kalács helyett, akkor nézd meg ezt a répát!

Húsvétkor nem csak a dekorációval lehet kreatívkodni, hanem a konyhában is. Ilyenkor minden a nyuszik, kis csibék, tojások körül forog. Legyen szó díszítésről, ételről, ajándékról, ezek az apróságok mindenkinél meghozzák a jó kedvet! A készítő azért örül, mert valami újat adhat, aki kapja pedig azért, mert tudja, hogy mennyi energiát fektetett bele az illető.

A desszertnél két legyet ütsz egy csapásra: boldogsághormon önmagában is, de egy kis ötletes csavarral még látványosabbá teheted a sütidet.

Répa fagyi kicsit másképp

repasuti6

Hozzávalók:

  • fagylalt tölcsér
  • fagylalt
  • mogyoróvaj, vagy Nutella
  • narancssárga ételfesték
  • narancssárga dekorcukor

Cukormázhoz: (1 adag mennyisége, kétszer kell elkészítened)

  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje

Elkészítés:

Készítsd elő a tölcséreket oly módon, hogy egy rácsos hálóba beállítod őket az aljánál fogva, így könnyedén megtöltheted és díszítheted.

repasuti

Töltsd meg a tölcsér belsejét mogyoróvajjal. Ezt készítheted házilag, de lehet kapni boltban is. Ha nincs kedved túlbonyolítani a dolgot, akkor végy egy üveg Nutellát és kanalazd a tölcsérekbe!

repasuti2

A következő lépésben készítsd el a cukormázat. A porcukrot keverd masszává a tojásfehérjével, míg krémes és csillogó nem lesz. Ezt kanalazd rá a csokoládé töltelékre. Ha marad belőle semmi gond, felhasználhatod a következő lépésnél, amikor majd színezel!

repasuti3

Helyezd vissza a rácsokba, majd tedd néhány percre a mélyhűtőbe, hogy a formázásnál ne folyjon ki a tölcsérből. Ezután jöhet a színezés! Végy egy adag ételfestéket, keverd ki a második mennyiség cukormázat és fesd meg narancssárgára! Helyezd a krémet egy műanyag edénybe és ebben forgasd meg egyesével a tölcséreket fejjel lefelé.

repasuti4

Most már csak egy igazán utolsó lépés van hátra. Öntsd a dekorcukrot egy műanyag edénybe, állítsd bele a tölcsért és szórd meg jó vastagon, hogy mindenhol elfedje!

repasuti5

Hozzászólások