Ilyen undorító tortákat még nem láttál

Te megkóstolnád őket?

2016/04/19

A torták minden ember számára pozitív töltetet hordoznak magukban. De mi a helyzet, ha egy torta mondjuk fenékbe dugott lázmérőt formáz?

KatherineDey egy hivatásos ápolónő New Yorkban. Emellett azonban különös tehetséggel bír, amely az évek során a hobbijává vált. Olyan édességeket, tortákat készít, amelyek teljes mértékben ehetőek, azonban a legkevésbé sem étvágygerjesztőek. Dey pár évvel ezelőtt kezdett cukrászkodni, első munkája egy gombákkal teli kiszáradt fatörzs volt. Utána más területekre evezett: olyan tortákat készített, amik élő és eleven emberi szervekre emlékeztettek. Számára az inspiráció többféle forrásból érkezik:

„Szeretem azt érzést, amikor valami olyat készítek, ami megtévesztésig hasonlít a valódira, de mégsem az. Vagy amikor a tortám egyáltalán nem néz ki étvágygerjesztően, valójában azonban rendkívül ízletes. Szeretem látni az embereken, amint belső konfliktusuk támad, ahogy meglátják a munkáimat. Talán mondanom sem kell, hogy vannak, akik először ódzkodnak attól, hogy megkóstolják őket, végül azonban senki nem tud ellenállni.A portrészobrászat különösen a kedvencem. Imádom a részleteket.”

Dey hamarosan oktatóvideót is tervez az ilyen jellegű művek elkészítéséről. Szerinte a legnehezebb azt kivitelezni, hogy a torta ne omoljon össze a legkülönbözőbb formák súlyeloszlása miatt.

Hozzászólások