Ilyen volt Charlotte hercegnő keresztelője

Katalin kitett magáért

2015/07/06

Izgalmas napon vannak túl a britek, hiszen vasárnap délután végre megkeresztelték Charlotte hercegnőt, Katalin és Vilmos kislányát.

Kilenc hete született meg a világ talán legjobban várt babája, Charlotte hercegnő, most pedig végre együtt láthattuk őt szüleivel és bátyjával, György herceggel, amikor vasárnap megkeresztelték. Az angol hagyományokhoz méltóan minden pontosan úgy történt, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

The Duke and Duchess of Cambridge with their children Prince George and Princess Charlotte arrive at St. Mary Magdalene Church in Sandringham for Princess Charlotte’s christening, 5 July 2015.

Posted by The British Monarchy on 2015. július 6.

Katalin hercegnő és Vilmos herceg gyalog érkeztek meg a nyári rezidenciájuk területén található Sandringham kápolnába – az útjukat több ezer alattvaló nézte végig a helyszínen. A pár láthatóan ragyogott a boldogságtól, miközben megérkeztek a keresztelőre. Katalin egy olyan babakocsin tolta kislányát, amelyet a királynő, II. Erzsébet használt, amikor gyerekei kicsik voltak.

A gyönyörű kishercegnőnél talán csak bátyja, a kétéves György herceg volt aranyosabb: ő apukája kezét fogva érkezett a kápolnába, méghozzá a megszólalásig olyan ruhában, amelyet Vilmos herceg viselt 30 évvel ezelőtt öccse, Harry keresztelőjén.

The Duchess of Cambridge – holding Princess Charlotte, speaks to The Queen and The Duchess of Cornwall outside St. Mary Magdalene Church in Sandringham, prior to Princess Charlotte’s christening, 5 July 2015.

Posted by The British Monarchy on 2015. július 6.

A hercegnő keresztelője több szempontból is egyedülálló volt, hiszen egyszerre három trónörökös is részt vett rajta: Charlotte testvére, édesapja és nagyapja is a korona várományosai.

Azt már korábban is tudtuk, hogy a hercegnő teljes neve Charlotte Elizabeth Diana. Elsőt nagyapja, Károly herceg után kapta, hiszen annak női párja a Charlotte; az Elizabeth nevet dédnagymamája, a királynő tiszteletére viseli, a Diana pedig édesapja tragikus körülmények között elhunyt édesanya, Diana hercegnő emlékét őrzi. 

Press George checks on his baby sister Princess Charlotte ahead of her christening at St. Mary Magdalene Church in Sandringham, 5 July 2015.

Posted by The British Monarchy on 2015. július 6.

Hozzászólások