Ilyet még nem hallottál: elképesztően különleges extra van a Berki-Ambrus könyvben!

Ma jelenik meg a Berki-Ambrus könyv

2018/04/19

Ma jelenik meg Berki Krisztián és Ambrus Attila közös könyve. Ma nagyon érdekes dolgot tudtunk meg: 10 extra videó is lesz a könyvben!

 
Megkerestük telefonon Kemény Kristóf felelős szerkesztőt, aki a könyv kiadásáról nyilatkozott nekünk. Emellett a közös munkáról is elárult néhány dolgot. A könyvben lesz egy nagyon különleges extra is, pontosabban 10. 
 
Görgess lejjebb és mindent megtudhatsz a ma megjelenő könyvről!
 
“Az volt az eredeti koncepció, hogy rögtön a műsor befejezése után megjelentetjük a könyvet, azonban a kiadás végül 2018-ra csúszott át. Az, hogy egy könyvkiadó egy ilyen típusú könyvet ennyi idő után is piacra dob, azt jelenti, hogy ez a kötet sokkal több mint egy tévéműsor összefoglalója, egy hagyományos utinapló. Sokkal komplexebb, mint ami Ázsiában történt.
756089F.gif
 
Ambrus Attila és Berki Krisztián nagyon különleges karakterek. Ambrus két korábbi könyvét is a kiadónk jelentette meg. Az első önnálló regénye, a Haramia két éve karácsonykor került a polcokra. Magyar viszonylatban nagy sikereket ért el, toplistán is szerepelt, Attila saját maga is rengeteget adott el belőle a vásárokon, és az olvasói visszajelzések is nagyon pozitívak voltak. Az a történet félig valóság és félig fikció volt. A sztori lényege annyi, hogy a szöveg bemutatja Ambrus Attila életét, dokumentálja a 30 bankrablást, bemutatja a gyerekkorát, amolyan önéletrajzi írás – majd elkeződik a fikció, egy kreált világ. Kijön a börtönből, elkezd dolgozni, árusítja a fazekas termékeit, azonban nem tud beilleszkedni a társadalomba, ezért visszatér a bankrabláshoz.
 
Berki Krisztiánt hosszú évek óta ismerem, még a sportolói múltunkból, aztán amikor  a Ferencvárosnál dolgozott, akkor munkakapcsolatba kerültünk. Ahogy jött a könyv ötlete, egyértelmű volt, hogy mellé állunk.
 
Hogy még exkluzívabbá tegyük a könyvet, QR-kódok kerültek bele, melyeket a telefonra letölthető QR-kód olvasó segítségével nyithatnak meg az olvasók. Ezzel a különleges extrával – ami Magyarországon igencsak újdonságnak számít- az olvasó úgy érezheti, mintha egyes témák megvitatásánál ott ülne a beszélgetés helyszínén. 
 
Krisztián és Attila barátsága egy furcsa történet, de abban biztos vagyok, hogy ennyire őszintén, nyíltan soha senki nem hallhatta beszélgetni ezt a két macsót. Egymás előtt képesek voltak lemenni az érzelmeik legmélyebb bugyraiba. Vallomásokat olvashatunk tőlük, melyekben az életük különböző területeiről, periódusairól  mesélnek kendőzetlenül. Bizonyos útmutatásnak is felfoghatjuk ezeket a monológokat. 
Itt nem voltak kamerák, nem voltak paparazzik. Csak ők. Egymással szemtől szembe, meztelen valójukban mutatják meg önmagukat.
 
Kiadói szempontból azt kell mondjam: nagyon jó olyan emberekkel együtt dolgozni, ahol erős a bizalom. Ha én egy bankrablást terveznék, egész biztos, hogy Ambrus Attilát keresném fel tanácsért. Ha sikeres, magabiztos üzletembert akarnék faragni magamból, Berki Krisztiánhoz mennék. Ők könyvet akartak, így rábízták magukat a mi szakértelmünkre. Szerintem nagyon egyedire sikerült a borító is, rengeteg pozitív visszajelzés érkezett ezzel kapcsolatban is. Humoros is, persze, sokan írták: szívesen látnák Berkit csíkos ruhában… A címlap egyben tréfás, de mégis meghökkentő. A mai világban ha bemegyünk egy könyvesboltba, ott van 6000 könyv a polcokon, így olyan külső kell, amely azonnal odavonzza a tekintetet és azt tudatosítja a vásárlóban, hogy “ez az, ezt akarom megvenni.” 
 
Olyan írót bíztunk meg, aki maximálisan teljesítette az elvárásokat, sőt a lehető legtöbbet hozta ki ebből az anyagból. Karizs Tamás képes volt belebújni a két főszereplő bőrébe, így az olvasó úgy érzi, mintha egy sátorban ülne Berkivel és Ambrussal. 
 
A ma délutáni dedikálás nagy várakozással tölt el bennünket. Ez az első értékmérő. Nyilván nem lehet egyértelmű következtetéseket levonni egy könyv sikerességét illetően, de nagy szám lenne, ha kígyózna a sor az üzletházban. Mindenkinek javaslom, hogy jöjjön el, hiszen nem minden nap találkozhat az ember Berki Krisztiánnal és Ambrus Attilával. Illetve a nulladik napon lehetőség lesz megvásárolni a könyvet is, így aki megveszi, elsők között tarthatja a kezében a művet.” 
Hozzászólások