Ilyet még nem láttál: benzingőz és adrenalin

Budapesten a legőrültebb extrém-show!

2015/02/27

Nemhogy Budapesten, de még Közép-kelet Európában sem járt soha a világ egyik legjobb és leglátványosabb extrém-show-ja, a 2009-ben alapított Nitro Circus. De ezen a nyáron, június 14-én Stefano Favaro és csapata Budapestre, a Groupama Arénába (leánykori nevén a Fradi-stadionba) hozza őket.

A világhírű Travis Pastrana vezette csapat motorokkal, autókkal, BMX-ekkel, vagy ha kell, fotelekkel, ágyakkal és kádakkal – ugrál a levegőben, de ne csak egyszerű, hétvégi ugribugrira gondoljunk, hanem látványos és veszélyes, húsz-harminc méteres repülésekre, szaltókra és forgásokra, mindezt több órába sűrítve. Tömény adrenalin.

Pastrana volt egyébként az első ember a Földön, aki motorral meg tudta csinálni a dupla hátraszaltót, amire egyébként még mindig csak páran képesek. Ő volt az is, aki egy szál kisgatyában kiugrott tízezer méter magasból, és egy percig nem bírja ki, hogy az adrenalin ne öntse el a testét.

Mintegy 35 fős gárdával érkeznek a magyar fővárosba, és a régióban nálunk mutatkoznak be először. Amerikában egyébként úgy élnek, mint egy nagy család, és úgy találták ki ezt a Nitro Circust, hogy otthon elkezdtek felvételeket készíteni a saját ugrásaikról, és nagyon tetszett nekik.

A jelek szerint az embereknek is, mert a benzingőz, a veszély és a látvány tízezrével vonzza ki őket egy-egy ilyen show-ra világszerte. Az esemény népszerűsítéséből a magyar extrém sport ászai sem maradhatnak ki, Hujber Pétert (motokrossz) és Kun Ádámot (BMX) kérdeztük.

Hozzászólások