Ilyet még tuti nem ettél – vodkás pokélabda!

A gyerekkori nosztalgia és a felnőtt igények találkozása

2016/03/09

Valószínűleg nincs olyan ember a világon, akinek a Pokémon név ismeretlenül hangzik. A mai recept kiötlőjét is ez ihlette meg, mivel vodkás pokélabdákat készített!

A hozzávalók bármelyik nagyobb boltból beszerezhetőek, hiszen csak piros, fehér és fekete gumicukorra van szükségünk, meg persze vodkára. Az első kettőt egy nagy zacskó savanyú cukros karikával ki is válthatjuk, fekete helyett pedig esetleg használhatunk valami sötétebb lila árnyalatút.

Amennyiben a karikáknál maradunk, akkor félbe kell vágni őket, és különválogatni a piros és fehér részét. Ha ezzel megvagyunk mindkét részt külön-külön megolvasztjuk egy fazékban, de vigyázunk rá, hogy ne forrjon fel! A következő lépésben hozzáöntjük a vodkát, kb 1,5-2 decit, de leginkább ízlés és kívánt hatás szerint. Utána kiöntjük egy kerek sütis formába úgy, hogy a tetején maradjon 2-3 mm a peremtől. A végeredmény valahogy így néz ki:

Ezután bedobjuk a feleket a hűtőbe, és amíg rendesen megdermed, megolvasztjuk a fekete, vagy legalábbis sötét gumicukrokat is, persze lényegesen kevesebb vodkával keverve. Ezzel feltöltjük a már kész részeket, és visszatesszük hűlni. Egy jó órával később már csak annyi a dolgunk, hogy kivegyük őket a formából, egymáshoz illesszük a részeket, és elfogyasszuk a kis pokélabdákat. Igazi maximalisták a maradék fehér gumicukorból akár kis pöttyöket is tehetnek rá, hogy tökéletesen lemásolják a rajzfilm-béli verziót.

Ha jól dolgoztunk, a hétvégi összeülős estére letudtuk a nasit és a kedélyjavítót egyszerre. Nem egy igazi kulináris élvezet, és nem is kapunk érte Michelin-csillagot, de ennek nem is az a lényege.

Jó étvágyat a pokélabdákhoz!

(Forrás: Imgur)

Hozzászólások