Íme a forgatókönyv Erzsébet királynő halála esetén

Az angolok semmit nem bíznak a véletlenre

2015/07/02

Szerencsére a brit uralkodó, II. Erzsébet remek formában van, ám az angolok precizitásához méltóan már megszületett a forgatókönyv, mi történik, ha a királynő meghal.

A szigetországban minden a protokoll szerint történik – nem csoda, hogy az uralkodó halálára is megvan a szigorú forgatókönyv, ami alapján bejelentik a rossz hírt, lebonyolítják a temetést és megválasztják a következő királyt.

Reméljük, II. Erzsébet még jó sokáig megtartja remek formáját, ám amikor elérkezik a hála napja, akkor valószínűleg egészen kaotikussá válik majd Anglia. A bankok egy időre bezárnak, a tőzsde sem fog majd üzemelni, ami hatalmas pénzkiesés a szigetországnak. Ám a hiányt pótolni fogja a hirtelen megugró turizmus, hiszen a világ minden pontjáról özönlenek majd az emberek, hogy részt vegyenek a temetésen és leróják végső kegyeletüket a királynő sírjánál.

A királynőt a halála után 12 nappal fogják majd eltemetni, és mindkét nap nemzeti emléknap lesz. A halála után 2 héttel az új királyt is megkoronázzák, aki a korábbi pletykákkal ellentétben valószínűleg mégsem Vilmos lesz, hanem apja, II. Erzsébet fia, Károly herceg. Ezt a napot nemzeti ünneppé nyilvánítják.

A királynő halálára a média is felkészült: a hírt nem a közösségi portálokon fogják bejelenteni, hanem a BBC-n – itt a csatorna vezető férfi műsorvezetője lesz az, aki közli gyászhírt. Ez a műsorvezető félévente „gyakorol” a megrázó híradásra, sőt az is biztos, hogy fekete öltönyben és fekete nyakkendőben lesz az adáskor. Ezután a csatorna a temetésig nem ad le humoros adásokat, hanem leginkább a királynő életével foglalkozó dokumentumfilmeket sugároz. 

Hozzászólások