Íme a harisnyaválasztó képlet!

Ugye jó vagy matekból?

2015/10/02

Végre eljött a mi időnk, hölgyek! A fekete listáról kihúzható egy újabb gond, ami minden őszi és téli reggelen fejtörést okozott. Egy angol úriembernek köszönhetően mostantól játszi könnyedséggel tudunk megfelelő harisnyát választani. Ő ugyanis megalkotta a harisnyaválasztó képletet!

Igen, igen, jól olvasod, Dr. James Hind oly’ mértékig elkötelezett a női nem irányába, hogy tudományos munkásságát képes volt ennek a nagyon fontos kérdéskörnek is alárendelni. Történt ugyanis, hogy a doktor meghívást kapott egy reggeli rádió műsorba, ahol a műsorvezető megkérdezte tőle, képes lenne-e elrukkolni egy olyan képlettel, ami segíti a nőket az ideális harisnya kiválasztásában a reggeli és napközbeni időjárásnak megfelelően. “Azzal kezdtem, hogy megfigyeltem a feleségemet, éppen milyen harisnyát vesz fel, és feljegyeztem hozzá a hőmérsékletet” – mondja a feltaláló.

harisnya

A számítás során Dr. Hind egy grafikont hívott segítségül. A koordináta-rendszer vízszintes tengelyén ábrázolta a hőmérsékletet, a függőlegesen pedig a harisnya vastagságát. Megfigyelései során pontokkal jelölte az adott napi választást, a grafikon pedig egy S-alakú görbét adott ki. Ebből kikövetkeztette, hogy mínusz 5 fok alatt a nők inkább vastagabb harisnyát viselnek, míg 20 fok fölött már nem is igénylik ezt a ruhadarabot. Így tehát egyértelmű, hogy nulla és húsz fok között érdemleges csak a változás. Lássuk be, eddig akár mi magunk is lehetnénk matematikusok.

A tudományos része ott következik, amikor a doki bevont olyan értékeket, mint például a szél erőssége, mert ez akár komoly változást is eredményezhet. Mivel az északi szél hidegebb, mint a déli, ezért előbbinek a sebességét vette alapul. Dr. Hind egy már meglévő képletbe helyettesítette be a számokat, amiben egyébként még gyököt vonni is kell, és a pi értéke is szerepel. 

Nos, tehát hölgyek, úgyis jön a hűvösebb idő, elő a négyzetrácsos füzetet reggelente, és lássuk, mi a legideálisabb a harisnyaválasztó képlet szerint! Hogy aztán ez a módszer meggyorsítja, vagy inkább lassítja a készülődés folyamatát, az már nem a mi gondunk, a férfiaknak ilyen esetben nyugodtan el lehet magyarázni a tudományos hátteret.

Olvass még érdekes Lifestyle témákat!

Hozzászólások