Íme Törőcsik Mari “balkézről született” unokája

Ő is a színpadot választotta

2015/11/27

Először szólalt meg nyilvánosság előtt Törőcsik Mari unokája, aki eddig szinte titkolta a rokoni szálakat.

Szinte senki sem tudott arról, hogy Törőcsik Marinak lenne unokája – még ha nem is vérszerinti -, hiszen lányának nem született gyermeke. Ám a színésznő férjének, Maár Gyulának előző házasságából mégis lett unokája, akit Mari végül szinte sajátjaként szeretett, ő pedig Járai Máté.

Marinak nem vagyok vérszerinti rokona, csak olyan balkézről jött unokája, de szerintem enne semmi jelentősége. Pici gyerekkoromtól kezdve sokat nyaraltam náluk a vidéki házban. Csodálatra méltó, milyen türelemmel, nyitottsággal, természetességgel, őszinteséggel és nagy szabadságban nevelt. A mai napig emlékszem a velemi ház illatára, vagy arra, milyen színesen és tisztán éltek a nagypapával. Arról nem is beszélve, hogy gyerekkoromban nekem volt a legszuperebb cipőm, mert Mari mama a pult alól kapott olyat, mint senki más” – árulta el a Bestnek Máté.

Járai Máté

A fiatalember gyerekkora óta tudta, hogy színész akar lenni, de a pótnagymama nem segítette a karrierje építésében: azt akarta, hogy egyedül érjen el sikereket.

Máté hatszor próbált meg bekerülni a főiskolára, és bár Törőcsik Mari egyetlen telefonjával elintézhette volna, hogy sikerüljön a felvételije, azt mondta unokájának: „Nem lennél boldog, ha én ezt most megtenném, ráadásul azt mondanák, itt van Törőcsik balkézről jött unokája. Ne aggódj, Máté, a tehetség előbb-utóbb utat tör magának.”

Így is lett: évekkel később a Kripli című darabért Jászai Mari-díjat kapott, az előadását nagymamája pedig állva és sírva tapsolta meg.

Mindig is nagyon szerettük egymást, de a nagypapám halála még közelebb hozott bennünket. Azt mondják, nagyon hasonlítok Maár Gyulára, és talán ezt neki jó érzés felidézni” – tette hozzá a fiatal színész.

Hozzászólások