Indiai fűszeres csirke

Keleties ízek az otthonodban

2017/05/04

Jó fűszeres indiai ételekehez nem csak drága éttermekben juthatsz hozzá. Otthon is elkészítheted a saját szád íze szerint, és még finomabb is lesz!

Az indiai fűszeres csirkének egy titka van: hosszú ideig készül. Szerencsére azonban nem kell mellette állnod, míg tökéletes lesz.

Hozzávalók:

  • csirkecomb
  • 2 hagyma vékonyra szeletelve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csésze mazsola
  • 3-4 tk. garam masala
  • 1/2 tk. só
  • 1/4 tk. bors
  • 1 csésze csirke alaplé
  • 1/2 csésze joghurt
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 1/3 csésze pirított mandula
  • 2 csésze főzött rizs

Elkészítés: 

1. Tegyük a csirkét egy edénybe a hagymával, fokhagymával, mazsolával, és egy tk masalával. Adjuk hozzá a sót, a borsot és az alaplevet is. Ezután következik a hosszú folyamat, mely mellett nyugodtan végezhetjük teendőinket.

2. Két lehetőség van: vagy 3 órán át főzzük közepes lángon, vagy 5 óráig alacsonyon. Időtakarékosság szempontjából az első verziót ajánlom. 

3. Egy kis tálban keverjük össze a fennmaradó masalát egy kis sóval, a joghurttal és a kukoricakeményítővel. Ezután a csirkecombokat vegyük ki az edényből, tartsuk melegen. A joghurtos szószt forraljuk fel, majd adjuk hozzá a mandulát. 

4. Ezután a “pácokat” adjuk a csirkéhez. Rizzsel tálaljuk. 

Jó étvágyat! 

Hozzászólások