Inkább moss hajat!

A száraz sampon átka

2015/09/30

Meg fogsz lepődni, de a brit nők nagyon komoly hányada nem szeret hajat mosni. Persze, ennek is megvan az előnyös oldala, de amit helyette művelnek, az inkább káros, mint jótékony. És egyre többen utánozzák őket!

Egyre többen választják a hajmosás helyett a sokkal kényelmesebb, egyszerűbb és gyorsabb megoldást, mégpedig a száraz sampont. A nyugati országokban egyre menőbb, iszonyatos hullámot indított el, már-már piacvezető lett a samponokkal szemben. Megdöbbentő, igaz?

De ki ne szeretné a gyors és azonnali megoldásokat, amivel időt és pénzt takaríthat meg magának?! Az angol nők pedig kifejezetten fanatikussá váltak, azonban sok szakember óvva inti őket a száraz sampon használatától. Egyre többen veszik észre, hogy hullani kezd a hajuk, korpásodik és pattanásos lesz a bőrük a túlzott használattól. A világhírű fodrász, aki olyan hírességek hajkoronájáért felel, mint Billie Piper, vagy a modell Agyness Deyn tartózkodásra int: “A száraz sampon hihetetlenül népszerű, de azért nem árt tudni, hogy nem mindennapos használatra tervezték őket”.

Azt azért mindannyian tudjuk, hogy a hajat is rendszeresen ápolni és gondozni kell, hogy szép, egészséges és csillogó legyen. Mindenkinek más megoldás válik be, akárcsak az arckrémeknél, de túlzásba vinni semmit sem ajánlatos. Hazánk egyik legismertebb és legsikeresebb sztárfodrásza, Hajas László azonban kérdésünkre elmondta, hogy nincs ok aggodalomra, a mértékletességre kell odafigyelni. “Butaságnak tartom, hogy káros lenne, hiszen hajhullásra, zsírosodásra és a volumen növelésére kiváló megoldás. Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, hogy nem szabad túlzásba vinni, csak ezt sok kolléga elfelejti mondani a vendégeinek. Használatkor arra kell figyelni, hogy ne közvetlenül a fejbőrre fújjuk, hanem a hajtőhöz, így el lehet kerülni a nem kívánt mellékhatást, és fontos, hogy jó minőségű terméket válasszunk. Abban az esetben, ha valaki nem megfelelően használja, vagy nem most hajat egy hétig, akkor elképzelhető, hogy elzárja a pólusokat, de egyébként semmilyen negatív eredménytől nem kell tartani.”

Sok újdonsült anyuka és nagyon elfoglalt üzletasszony helyettesíti a hajmosást ezzel a megoldással, aminek helytelen használatát követően előfordulhat viszketés, korpásodás vagy bőrpirosodás. Ilyenkor érdemes egy kis szünetet tartani, pihentetni a hajat, majd fokozatosan visszaszokni a használatára, de már a fenti intelmek figyelembe vételével.

Olvass még érdekességeket Lifestyle témában!

Hozzászólások