Interjú Fenyvesi Zoltánnal a Tiszta szívvel sztárjával

Kérdések és válaszok, melyre mindenki kíváncsi

2017/03/01

Kevés olyan ember van Magyaroszágon, aki ne hallott volna a Tiszta szívvel című filmről, melynek Fenyvesi Zoltán kerekesszékes fiatalember a főszereplője.

Megkerestük Fenyvesi Zoltánt a Tiszta szívvel főszereplőjét, aki születése óta kerekesszékben éli életét. Feltettünk neki néhány kérdést az életével és  a filmmel kapcsolatban. Fogadjátok szeretettel! 

Habár sokan ismerik a neved, eddig a színészkedéssel nem foglalkoztál. Hogy sikerült bekerülnöd a filmbe?

Az egész úgy alakult, hogy amikor Till Attila főszereplőt keresett a filmhez, több mozgássérültekkel foglalkozó alapítványhoz  és egyesülethez is elment. Ott többen is ajánlottak engem és leültünk elöször egy kávéra, majd utána jött a casting és a rengeteg gyakorlás. Mindez most volt a napokban pontosan 4 éve.

A Magyar Filmhéten az összes díjra jelölték a Tiszta Szívvel című filmet, gondolom ez Téged is büszkeséggel tölt el. Milyen
érzés, hogy rögtön az első film amiben szerepeltél ekkora sikereket ért el? 

Nagy örömmel tölt el és boldog vagyok, hogy ennyi nevezést kaptunk. Azt gondolom mind a magyar, mind a hazai közönség jól fogadta, a jelölés pedig bizonyítja, hogy a szakma is.

Milyen hatással volt a film az életedre?

Túlságosan nagy változások nem történtek az életemben, de volt lehetőségem egy jó pár külföldi filmfesztiválon részt venni, ami hatalmas élmény volt. Illetve itthon is több közönségtalálkozón részt vettem és veszek is. Jó megismerni a nézőket és meghallgatni, ők hogyan fogadták a filmet. Az biztos, hogy az utcán többen felismernek és gratulálnak ami pedig különösen jól esik.

Hogyan tovább? Szeretnél tevékenykedni a színészi pályán?

Ha adódik lehetőség valószínűleg nem mondanék nemet, de azt se mondom, hogy görcsösen fogok ragaszkodni. Ha ez volt az első és utolsó film amiben szerepelhettem, akkor is nagyon hálás vagyok, hogy részt vehettem benne. Az biztos, hogy érdekel még a szereplés, de hogy ez milyen formában fog majd megvalósulni az kiderül.

Picit szeretnék áttérni a személyes részére. Tudjuk, hogy a tinédzserek kegyetlenek tudnak lenni. Anno, mikor ebbe a korba léptél szembesültél hátrányos megkülönböztetéssel?

Azt kell mondjam, hogy azért én szerencsés voltam ebből a szempontból. Volt olyan, hogy adódtak nézeteltérések, illetve néha nehezebb volt mondjuk valamit megszervezni a kerekesszék miatt. De alapvetően ugyanolyan teljes értékűként tekintettek rám, mint bárki másra.

Mikor felnőttél édesanyád hogy viselte, hogy most már el kell engedje a kezed?

Szerintem ő sokkal jobban, mint én. Anya mindig is az a típus volt aki az életre nevelt és azon volt, hogy azért javarészt önellátó tudjak lenni.

Mi az, ami inspirál Téged, hogy ennyire kitartó és vidám legyél mindig?

Javarészt a családom és a barátaim akik folyamatosan ott vannak mellettem és segítenek, ha szükségem van rájuk illetve támogatnak. És azok akik körülvesznek így a mindennapok során is folyamatosan inspirálnak.

Hozzászólások