Ínyenc! Sós-karamellás chia puding

Kizárólag egyéniségeknek

2015/10/14

A szerkesztőség összes tagja meglepődött, amikor a hűtőből kiemelt és nagyon gusztán összeállított chia pudingra azt mondtam, hogy nem hozzám tartozik. Rövid kutatómunka után kiderült, hogy a kreatív vezetőnké, aki történetesen férfi, és nagyon ízlik neki az ínyenc puding.

Kihívásnak éreztem tehát, hogy jobban utána nézzek ennek a különlegességnek, ami az utóbbi időben igen felkapott desszertté kezd válni az egészségesen étkezők körében, én magam személyesen még nem próbáltam, de mások véleményéből merítve azt kell, hogy mondja, igazán felkeltette az érdeklődésemet. A chia magokat tejbe áztatva igazi puding állagú édességet kapunk, annak minden előnyével és jótékony hatásával együtt, viszont nem tartalmaz hozzáadott tartósítószert, vagy cukrot, csak azt, amit mi magunk beleteszünk. Aki velem együtt kedvet kapott hozzá, az most jól figyeljen, szerintem ezzel a sós-karamellás édességgel kellene kezdenünk az ízélmény magunkévá tételét!

A chia mag jótékony hatása abban rejlik, hogy nagyon magas az omega-3 és omega-6 zsírsav tartalma, védi a szív- és érrendszerünket, és mivel tömegének sokszorosát képes felszívni vízzel, így hamar eltelít és csökkenti a szénhidrát utáni sóvárgásunkat.

chia

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 2 csésze cukrozatlan mandulatej
  • 2 ek. bio juharszirup
  • 1/2 tk. vanília-kivonat
  • 1/2 tk. só
  • 1/2 csésze chia mag

A karamellhez:

  • 6 ek. meleg víz
  • 1/2 tk. vanília-kivonat
  • 2 ek. kókuszolaj

Díszítéshez sós-karamellás mandula, ami a bioboltok polcain is fellelhető.

Elkészítés:

A puding alapja a mandulatej, vanília és a csipet só, amit önts össze egy tálba. Add hozzá a chia magot, keverd össze és kanalazd két kis pohárba, vagy edénykébe, amiből gusztusos számodra a fogyasztása. Tedd a hűtőszekrénybe legalább két órán keresztül, vagy akár egy éjszakára, hogy a chia mag jól megszívhassa magát.

A karamellához öntsd össze a vizet, a vaníliát és az olajat, turmixgépben keverd össze, mindaddig, amíg karamellás állagot nem ölt a massza. Öntsd egy tálba, add hozzá a sós-kramellás mandulát, majd egyenlő arányban oszlasd el a chia puding tetején.

Jó étvágyat hozzá!

Olvass még Gasztro témában!

Hozzászólások