Iráni nők akik lerombolják a sztereotípiákat

Modernek, divatosak és gyönyörűek ezek a nők

2017/02/02

Ha egy iráni nőre gondolunk, az első ami eszünkbe jut, hogy elnyomottak, szomorúak és hidzsáb van a fejükön. Most kiderült, hogy rosszul hittük.

Tegnap, azaz február 1-jén volt a hidzsáb világnapja. Először 2013-ban ünnepelték, hogy a világon minél többen megismerjék, hogy mit is képvisel ez a kendő. Ezzel akarják bebizonyítani, hogy az iráni nők egyáltalán nincsenek rákényszerítve a viselésre.

Sok esetben a média is elkeseredettnek, és tehetetlennek mutatja be az iráni nőket. Ők viszont most megmutatják, hogy tévedünk. Habár előfordulnak szélsőséges esetek, a modern hölgyek már kiléptek ebből az elnyomott életből. A teheráni Times Teherán első street style blogja olyan ott élő nők szettjét gyűjtötte össze, melyeken csak ámulunk. A blog célja bemutatni a fiatalos, trendi stílust úgy, hogy a hagyományoktól se térjenek el nagyon. 

Ahogy megnézzük a képeket rájöhetünk, hogy szinte semmiben nem különböznek tőlünk ezek a hölgyek. Ugyanazt a vonalat képviselik, mint az általunk is hordott márkák darabjai. A következő képeken látható nők csinosak, szépek és modernek! 

Hozzászólások