Irány a szabadba – Ezer ágra süt a nap!

26 fok is lehet

2015/10/04

Vasárnap is több órára kisüt a nap, délutántól növekszik meg nyugat felől erősebben a felhőzet, és estefelé nyugaton, délnyugaton eső, zápor is kialakulhat. Élénk, a Dunántúlon erős lesz a délnyugati szél.

Enyhébb lesz a hajnal, délután pedig 21-26 fok várható. Reggelre a Dráva mentén és a völgyekben pára, köd képződhet. Hétfőn változóan napos-felhős időre van kilátás, elszórtan egy-egy zápor is kialakulhat. A légmozgás nem lesz jelentős. A hajnal ismét enyhébb lesz, pára, köd helyenként megjelenhet. Délután 19 és 24°C közötti maximumokat mérhetünk.

nap, osz

Kedden nyugat, délnyugat felől felhők érkeznek fölénk, de csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor. Mérsékelt marad a délies szél. Hajnalban 9-14, délután 19-24 fokra van kilátás.

Szerdán már többfelé kialakulhat eső, zápor, a Dunántúlon pedig feltámad az északnyugatira forduló szél. Enyhe lesz a reggel, délután 16-21 fok várható. Csütörtökön is számítani kell még csapadékra, emellett a Dunántúlon a szél is gyakran lesz erős.

A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja az alacsony tartományban alakul, csak néhol érhet el tüneteket okozó közepes szintet. A kültéri allergén gombák spóraszáma magas-nagyon magas szintet érhet el.

Forrás: Időkép

Hozzászólások