Irány Gran Canaria, a “Boldogok szigete”

Napsütés, tengerpart, buli

2014/07/15

Gran Canaria, a Kanári-szigetek másik gyöngyszeme. Az egész évben kellemes időjárás miatt a “Boldogok szigetének” is hívják.

Virágpompa egész évben

Gran Canarián a téli hónapokban is tavaszias az idő, nyáron pedig kellemesen meleg, nyoma nincs az egyes mediterrán szigeteken megszokott augusztusi hőségnek! Az egész évben kellemes időjárás miatt a sziget északi részén buja zöld völgyeket találunk dús növényzettel, itt egész évben virágpompa borítja a tájat, feledhetetlen látványt nyújt! Északnyugaton, a Valle de Agaete nevű völgyben a szubtrópusi növényvilág mellett a meredek sziklafalak ejtenek ámulatba.

grancanaria1

Strand, ameddig csak a szem ellát

A sziget déli részén egymást érik az üdülőközpontok hosszú és széles homokos strandokkal, a leglenyűgözőbb hatást talán a Las Palmas-nál található Playa de las Canteras nevű strand váltja ki, még a szavunk is eláll! Ha romantikára vágynak, látogassanak el a sziget nyugati oldalára, a Playa de Güigüi álomstrandra is a kedvesükkel. A gyönyörű strandokat megnézhetjük madártávlatból is, a sziget közepén található, 1950 méter magas Los Pechos hegy tetejéről.

Ha ide készülünk, vigyünk magunkkal kabátot, fent hideg van! A szél szinte mindig fúj, nemcsak a hegyen, hanem lent a parton is, ezért ideálisak a körülmények a szörfösök és vitorlázók számára.  A szél alakította ki Maspalomas homokos dűnéit is, amit nemcsak a földről, hanem helikopterről is megnézhetünk! Ha viszont nem szeretjük a sok homokot, merüljünk a víz alá a búvárokkal, a strandokon kiváló búváriskolákat is találunk.

grancanaria

Livin la vida loca

Állítólag nincs még egy olyan nagyváros Spanyolországban, ahol a lakosság számához viszonyítva több szórakozóhely lenne, mint Las Palmasban, a fővárosban. Nappal az óváros Vengueta negyedében nézzük meg a Santa Ana katedrálist, a Triana negyedben ostromoljuk meg az üzleteket, éjszaka pedig vessük bele magunkat a Santa Catalina városrészbe. Itt nemcsak szórakozóhelyeket és bárokat találunk, hanem a szállodák kaszinóiban is eljátszhatjuk felesleges pénzünket. Ha a sziget déli részén nyaralunk, Playa del Inglés szórakozó negyedében igazi tüzes, spanyolosan temperamentumos klubokat találunk, ahol nemzetközi zenére táncolhatunk.

grancanaria2

Utazás tippünk

A golfozás egyesek szerint csak magas beosztású cégvezetők sportja. Gran Canarián sok hotelben van lehetőség arra, hogy a kezdők is megszeressék ezt a kiváló sportot. Végül is, egyszer mi is kipróbálhatnánk, milyen érzés a “boldogok” között a “Boldogok szigetén”, nem?
Hozzászólások