Ismerd meg a világ legfurcsább törvényeit

A legkülönlegesebb rendelkezések a világ különböző tájairól

2016/09/21

Összegyűjtöttük nektek a világ legfurcsább és legnevetségesebb törvényeit. Minden csak szokás kérdése, de nem biztos, hogy be tudnánk tartni mindet.

A legalapvetőbb törvényekkel és rendeletekkel általában mindenki tisztában van. Ha ezekről van szó megkívánja a becsület, az erkölcsi morál, hogy helyesen cselekedjünk és tartsuk be azt. Azonban mi a helyzet, ha az ember őrült tilalmakkal találja szemben magát? Cikkünkben megismerheted a világ legfurcsább törvényeit. Legtöbbjük elég nehezen hihető.

1. Virginiában egy 1930-ban elfogadott törvény tiltja a korrupciót és vesztegetést, ám ez alól a rendelet alól kivételt képeznek a politikusok. Nem mintha amúgy különösebben zavartatnák magukat.

2. Izlandon bárki folytathat orvosi tevékenységet, ha kirak egy táblát a következő felirattal: ‘Scottulaejnir’ , ami magyarul kuruzslót jelent. Ezt azért nem árt tudni, ha esetleg ide látogatnánk és orvosi ellátásra lenne szükségünk, nehogy rábízzuk valakire az életünket csak úgy.

3. Angliában árulással vádolható az, aki a brit uralkodót ábrázoló postai pecsétet fejjel lefelé ragasztja fel. Habár azzal eddig is tisztában voltunk, hogy a királynőt óriási becsben tartják, azért ez talán mégis túlzás.

4. Pennsylvaniában egyetlen férfi sem vásárolhat alkoholt a felesége írásos beleegyezése nélkül. A hölgyek lehet, hogy ezt több országban is szívesen bevezetnék az esetleges péntek esti sörözések ellen.

5. Elsősorban a nászutasokat és szerelmeseket érinti a Nápoly déli részén érvénybe hozott szabály, ugyanis itt tilos csókot váltani a bérelt mozgó járműben. Ha mégis megtennénk a bíróság akár 150.000 forintnyi összegre is megbüntethet.

6. A Washington állami Wilburban rendelet tiltja, hogy olyan paripán lovagoljanak az emberek nyilvánosan, melynek nem szép az ábrázata. Akinek mégis kedve szottyanna egy nem túl szép ló hátára ülni, annak 65.000 forintjába fájna a kaland. Igencsak nehéz lehet eldönteni, hogy épp törvényt szegünk-e vagy sem, hiszen a szépség szubjektív.

7. Ha épp Barbadosra készülsz nyaralni, jobb, ha otthon hagyod a terepmintás rövidnacit, ugyanis a szigeten illegális az álcázó színekkel ellátott ruhadarabok viselése, mivel ezeket a darabokat kizárólag a helyi Kábítószer- és Védelmi erő viseli. Ha nem tartozol ehhez a szervezethez és mégis terepszínű szövet feszül a bőrödön, akkor borsos bírságra számíthatsz.

8.  Kansasben az apák nem fenyegethetik lőfegyverrel lányuk udvarlóját. Van egyáltalán olyan, aki tényleg megteszi vagy ez csak egy rossz vicc lenne? Bár, ha azt vesszük alapul, hogy minden tréfának a fele igaz, van félnivalója a fiatal hölgyeknek. Kivéve Kansasben. 

Hozzászólások