Ismerd meg a világ legöregebb macskáját

121 kényelmes macska év

2016/02/29

Egy 26 éves (121 macska év) maine coon cica birtokolja a világ legidősebb élő macskája címet a Guinness Rekordok szerint.

Corduroy az amerikai oregoni államban egy farmon él. Gazdája Ashley Reed Okura 7 éves korában vette magához, azóta is együtt élnek az asszony tanyáján, ahol Corduroy szabadon kószálhat, vadászhat, és ha hazaér békésen heverészhet a nappali kandallója előtt.

Annak ellenére, hogy speciális, alacsony fehérjetartalmú étrendet kap a veséje megvédése miatt, jó egészségnek örvend.

Corduroy még mindig úgy viselkedik, mint egy fiatal macska, élvezi a szabadban tölthető időt, szeretni a gyermekeket, imádja a cheddar sajtot, és csak úgy siklik fel a lépcsőn esténként, hogy a gazdi ágyában tölthesse az éjszakát.

macska2

Reggel 5 kor pedig ébresztőt tart a gazdinak.

Gazdája szerint azért ért meg ilyen magas kort, mert sok szeretetet kap, és rengeteg időt tölthet a szabadban. „Megtiszteltetés, hogy Corduroy velünk lehet, őszintén szólva, nem is emlékszem milyen volt nélküle. Remélem, még sokáig velünk lehet boldogan és egészségesen” –mondta a gazdi.

A megfelelő körülmények között tartott házi macskák általában 15-20 évig is élhetnek. Corduroy kora figyelemre méltó jelenségnek számít, de nem ő a csúcstartó. A Guinness Rekordok könyve szerint, a valaha élt legidősebb macska, az austini (Texas) Creme Puff, 38 évig élt.

Hozzászólások