Ismerd meg a hollywoodi diétát!

Amire a sztárok esküsznek

2014/07/22

diétaEzt a diétát egy ismert amerikai orvos álmodta meg és találta ki, név szerint Ian K. Smith. Hitvallása nem más, mint az ételhez, táplálkozáshoz köthető viszonyunk. Úgy vallja, hogy a táplálkozást nem stresszkezelésként, unaloműzésként, feszültséglevezetésként, örömforrásként szabad megélni, hanem a szervezet működésének alapvető szükségleteként. Ha te is ezt vallod, már csak összvissz négy lépés választ el, hogy elérd a bomba alakot. 

A diéta első lépcsője nem más, mint a méregtelenítés.
Fontos és elengedhetetlen, hogy a szervezetet megtisztítsuk a rengeteg méreg- és salakanyagtól. Ezáltal jóval hatékonyabb lesz a diéta és még hatásosabb a végeredmény.

Ebben a szakaszban kizárólag friss (ha lehet szezonális) zöldségeket, gyümölcsöket szabad fogyasztani 9 napon keresztül. Amiket azonban bátran lehet: grillezni, párolni, turmixolni vagy szimplán lé formájában fogyasztani. Az is megengedett, hogy minimális (szigorúan minimális) zsírszegény tejtermékekkel (joghurt, túró), illetve kevés tojásfehérjével kiegészítsd az étrended.

Második lépés (10. naptól) a méregtelenítés után, a fehérjebevitel.
Ilyenkor már lehet fogyasztani könnyű, zsírszegény húsokat (csirke, pulyka, hal), valamint a tejtermékek mennyiségét is szabad növelni.

Mikor úgy látod, hogy a kívánt súlyod közelében vagy, a gyümölcsök, zöldségek, tejtermékek és húsok mellé már engedélyezett a szénhidrátbevitel is.

Fontos, hogy kizárólag összetett szénhidrátokat fogyassz (rizs, zabpehely, teljes kiőrlésű pékáru), mivel ezek amellett, hogy sokkal egészségesebbek, vitaminban, ásványi anyagban és rostban gazdagok. A vércukorszintet sem emelik meg gyorsan, ezáltal sokáig érzed magad jóllakottnak tőlük.

Végül, mikor már büszkén, örömmel nézel a tükörbe, plusz már nem rossz érzéssel mész vásárolni magadnak egy új rucit, mivel már elérted a kívánt alakot, ügyelj arra, hogy ez így is maradjon!

Tehát továbbra is étkezz tisztán, egyél sok zöldséget, gyümölcsöt és fehérjét, illetve kevés szénhidrátot. Ja, és hagyj fel a zsíros, cukros, fehér lisztes ételekkel!

Emellett, amit mindig be kell tartani minden diéta, így a „hollywoodi” mellett is, az a sok folyadékbevitel és természetesen a rendszeres testmozgás.

Hozzászólások