Ismét veszélybe került a Tesco hazánkban?

A vasárnapi házhozszállításra is nemet mondott a kormány

2015/01/06

Az utolsó lehetőséget is elvetették, amivel a Tesco még élhetett volna a hét utolsó napjain. A brit áruházlánc egyik szolgáltatása ugyanis kiskapu lehetett volna a zárvatartással kapcsolatos törvénnyel szemben.

Nagy volt az aggodalom, de mégsem olyan nagy a baj, mint ahogy elsőre tűnt. Az online lehetőségek továbbra is rendelkezésünkre állnak, melyben a mozgóboltok is segítségünkre lesznek – hittük pár héttel ezelőtt, de azóta kiderült, mégsem lepik el mozgóboltok az országot vasárnaponként.

iStock_000022921501_Small

A boltok többségének zárva kell lennie 2015. március 15-e után. Ezzel a jogszabállyal nehéz helyzetbe hozták a különböző élelmiszerláncokat, ami lehet, hogy a termékek drágulásához vezet majd a későbbiekben. Korábban többen is úgy gondolhatták, a webáruházakra és a vasárnapi házhozszállításra nem vonatkozik a rendelet, ám ezt megcáfolták.

Továbbra is bármikor le lehet adni a rendelést az áruház részére, viszont este 10 és reggel 6 között, munkaszüneti napokon, illetve vasárnaponként nem viszik házhoz a kiválasztott termékeket, pedig a franchise-hálózatba való átszerveződés mellett ez volt a másik módja annak, hogy eredményesen „fellépjenek” az üzletek a rendelettel szemben.

iStock_000016900551_Small

„A minisztérium okfejtése szerint a törvény hatálya a kiskereskedelmi tevékenységre vonatkozik, ezalatt pedig termékek forgalmazását, valamint az ezzel összefüggő szolgáltatások nyújtását kell érteni – így például az áruk összekészítését és kiszállítását is. A törvény nem határozza meg a kivételek körében az online rendelés utáni kiszállítást, csak az úgynevezett kereskedelmet kiszolgáló szolgáltató tevékenységet” – olvashatjuk a HVG oldalán.

 iStock_000043334172_Small

Hozzászólások