Isteni almatorta

Édes élmény a hűvös őszi napokra

2017/09/12

Az alma az ősz elengedhetetlen gyümölcse és sok-sok isteni finomságot lehet belőle készíteni. Pite helyett most újíts egy kicsit és próbáld ki az almatortát! 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 3 db alma
  • 5 dkg cukor
  • 1/2 dl almalikőr
  • 2 ek víz

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 20 dkg túró
  • 1 csipet só
  • 1/2 dl almalikőr
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • vaj (a formához)
  • liszt (a formához)

Elkészítés:

1. Az almákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és kiszedjük a magházukat. A gerezdek külső részét bevagdossuk kb. 1 cm mélyen. Egy kis lábasban a cukrot megkaramellizáljuk. Ráhelyezzük az almagerezdeket, rálocsoljuk az almalikőrt és a vizet. Az almát kb. 5 percig pároljuk, majd kivesszük, és lecsöpögtetjük.

2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Belevegyítjük a kemény habbá vert fehérjét, majd a túrót. Megsózzuk, és beleöntjük az almalikőrt. Végül hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.

3. A massza felét kivajazott, liszttel megszórt, 24-26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, elosztjuk rajta az alma felét, és befedjük a többi masszával. Végül rátesszük a többi almát. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, kiszedjük a formából, és tálaljuk.

forrás

Hozzászólások