Isteni édesség: epres brownie

Az eper és a csoki mindig nyerő kombináció!

2018/05/10

Végre beköszöntött az eperszezon, így végre válogathatsz a jobbnál jobb édesség receptek közül. A csoki és az eper örök nyerő páros! 

Hozzávalók:

  • 200 g étcsokoládé (60%-os)
  • 220 g vaj
  • 400 g cukor
  • 160 g finomliszt
  • 60 g cukrozatlan kakaópor
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor (csapott teáskanál)
  • 250 g eper

Elkészítés: 

1. Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót.

2. Rakjuk a vajat egy magas falú, műanyag tálba, és mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozaton melegítsük 2 percen keresztül. Tördeljük bele az étcsokoládét, és rakjuk félre egy kicsit, hogy a meleg vaj felolvaszthassa, majd keverjük össze.

3. A tojásokat a cukorral együtt keverjük habosra (fehéredésig) egy elektromos habverő segítségével, körülbelül 2 percig. Szitáljuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a sütőport, dolgozzuk el jól a habverővel, majd mehet bele a csipet só és végül az olvasztott vajas csokoládé is.

4. Béleljünk ki sütőpapírral egy nagy méretű tepsit úgy, hogy a papír túllógjon a tepsi peremén.

5. Töltsük a masszát a tepsibe, és osszunk el benne annyi epret, amennyit nem sajnálunk, megfelezve, negyedelve vagy akár egészben is. Süssük körülbelül 20-25 percig.

6. Sütés után hagyjuk kihűlni, és a sütőpapírral együtt kiemelve, ízlés szerint porcukorral vagy még több friss eperrel tálaljuk.

Jó étvágyat! 

forrás

Hozzászólások