Isteni házi teák őszre

Forró teák a hűvös időre

2017/10/25

A valódi ősz beköszöntével elérkezett a teafogyasztás szezonja is. A házi készítésű teák a legfinomabbak, ezt pedig most be is bizonyítjuk neked! 

Nem feltétlenül kell rohannod a boltba, hogy beszerezd az őszi és téli készleteidet, hiszen akár otthon is úgy érezheted magad, mintha a legmenőbb teaházban ücsörögnél! A következő három receptet nagyon egyszerű elkészíteni és megvédenek majd a közeledő betegségektől is. Ezek a teák garantáltan a kedvenceddé válnak. 

1. Mézes gyömbértea

Ez a tea nemcsak finom, hanem nagyon jó a megfázás kezelésére is, ugyanis a gyömbér és a méz köztudottan gyulladáscsökkentők. Szuperül felmelegítik majd az egész testünket. Szükségetek lesz hozzá egy kisebb darab (2X3 cm-es) gyömbérre, 3 db fahéjrúdra, 4 db szegfűszegre, 1 evőkanál mézre és fél liter vízre. A gyömbért hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre, ezt rakjuk le az edényünk aljára. Erre jöhetnek a fűszerek és a méz, majd öntsük fel a vízzel. Főzzük, majd még fél óráig forraljuk ezt a keveréket. Fontos, hogy ne hagyjuk tovább a tűzön, ugyanis akkor túlságosan csípős lesz a teánk. Végezetül szűrjük le, és már készen is vagyunk!

gyömbértea

2. Csipkebogyótea

2 marék csipkebogyóra, 1 liter vízre és 1 evőkanál mézre lesz szükségetek. A csipkebogyókat mossátok meg, törjétek össze kisebb darabokra, majd fél liter hideg vízben áztassátok egy éjszakán át. Másnap szűrjétek le és a levet tegyétek félre, a csipkebogyót pedig öntsétek le meleg vízzel. Ezt kb. negyed óráig hagyjátok állni, majd ezt a levet szűrjük rá a hideg levünkre. Ízesítsük a mézzel és elkészültünk a házi csipkebogyó teával.

Rose-Hip-Tea

3. Almás tea

Ehhez a teához készítsetek elő egy feldarabolt almát, fél evőkanálnyi szálas zöld teát, egy fahéjrudat, egy kb. 3 cm-es feldarabolt gyömbért, mézet, citromlevet és 2 csészényi vizet. Rakjuk egy edénybe a vizet, fahéjat, a zöld teát, az almát és a gyömbért. Ezt a keveréket forraljuk fel, majd takarjuk le és lassú tűzön főzzük még további 5-10 percig. Végezetül szűrjük le és adjunk hozzá mézet és citromlevet ízlés szerint.

apple tea

Hozzászólások