Isteni saláta receptek

A saláta nem unalmas!

2018/04/19

Ki mondta, hogy a saláta receptek unalmasak és ízetlenek? Aki így gondolja, az nagyon téved, ugyanis isteni salátákat lehet készíteni, egyszerűen.

Végre beköszöntött az igazi tavasz, itt az ideje leadni azt a pár plusz kilót, amit eddig még nem sikerült. Ha szeretnél egészségesen étkezni vagy csak könnyedebb ételekre vágysz, próbáld ki az alábbi saláta receptek egyikét és garantáltan rászoksz.

1. Pak-choi-cottagecheese-saláta

Hozzávalók:

  • 10 dkg római saláta (6 levél)
  • 1 db pak-choi
  • 0.3 közepes db kígyóuborka
  • 30 dkg cottage cheese
  • 0.5 csokor snidling

Elkészítés:

1. A salátát falatnyi darabokra vágjuk. Két tányéron elosztjuk.  A pak-choi-t leveleire szedjük, és hosszában ketté, keresztben apró szeletekre vágjuk. A salátára szórjuk.

2. Az uborkát kis kockákra vágjuk, és a tányérokra szórjuk. A snidlinget apróra vágjuk, és a cottage cheese-be keverjük. A snidlinges cottage cheese-t kiskanállal a salátákra pötyögtetjük, és tálaljuk.

30726179_2097238923625596_2573726802434326528_n

forrás

 

2. Pirított édesburgonya-quinoa saláta kecskesajttal és avokádóval

Hozzávalók: 

  • 10 dkg quinoa (2x átmosva, 10 percre vízbe áztatva)
  • 1 db édesburgonya (nagy)
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 lime-ból nyert limelé (2 evőkanálnyi)
  • 1 kis db lila hagyma (vékonyan felszeletelve)
  • 1 közepes db avokádó (felszeletelve)
  • 5 dkg kecskesajt
  • 1 csokor petrezselyem (durvára vágva)
  • 1 késhegynyi chili (vagy mexikói fűszerkeverék)
  • 1 csipet római kömény
  • 1 kávéskanál koriandermag(összetörve/megőrölve)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 5 dkg tökmag

Elkészítés: 

1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, közben 2-3 x átmossuk a quinoát, és kb. 10 percre hideg vízbe beáztatjuk. Közben jól megsikáljuk az édesburgonyát, felkockázzuk, egy tálban összekeverjük 2 ek olívaolajjal, megszórjuk a száraz fűszerekkel (só, bors, koriandermag, mexikói fűszerkeverék), jól bedörzsöljük a krumplikockákat az olajjal és fűszerekkel. Tepsibe öntjük, és kb. 1/2 óra alatt sütőben megsütjük. (Közben egyszer-kétszer átkeverjük.)

2. Amíg az édesburgonya sül, megfőzzük a quinoát dupla mennyiségű vízben; először közepes lángon felforraljuk a vizet, majd forrás után a legkisebb lángra vesszük, és lefedve pároljuk kb. 15 percig (amíg a víz teljesen el nem fő róla). Ekkor kikapcsoljuk a tűzhelyet, és lefedve állni hagyjuk legalább 5 percig, majd villával kicsit átmozgatjuk.

 3. Egy nagy tálban összekeverjük a quinoát és a megsült édesburgonya kockákat a hagymával, kevés durvára vágott petrezselyemzölddel és a jó késhegynyi római köménnyel. Meglocsoljuk 1-2 ek olívaolajjal és 2 ek limelével, lazán összekeverjük. Ha szükséges, ízesítjük még sóval, borssal.
4. Tálaláskor kecskesajtot csipkedünk a tetejére, meghintjük pirított tökmaggal és petrezselyemzölddel, és pár szelet (érett) avokádóval tálaljuk.
photo
3. Körtesaláta kecskesajttal 
Hozzávalók: 
  • 2 db körte gerezdekre vágva
  • 1 zacskó vegyes saláta
  • 4 szelet kecskesajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 2 evőkanál méz
  • 2-3 evőkanál borecet
  • kakukkfű
  • bors

Elkészítés: 

1. A mézet, a borecetet, az olívaolajat, a borsot és a morzsolt kakukkfüvet keverd össze, majd rakd félre.

2. A salátaleveleket mosd meg, és ha szükséges, tépd össze, a körtét vágd cikkekre, de nem kell meghámozni. A sajtot szedd kézzel apróbb darabokra. A salátára tedd a körtét és a sajtot, majd a mézes dresszinggel öntsd le. Ez a saláta magában is jó, de sült húsok mellé különleges köret is lehet.

korte_salata_ok

forrás

Hozzászólások