Ítéletidő az Egyesült Államokban: még a Niagara is befagyott

Gyönyörű látványt nyújt a vízesés

2019/01/23

Ítéletidő tombol! Több mint 74 millió embert érintenek a viharriadók. Északkeleten megállíthatatlanok a hóviharok, ahol nem hó, ott ónos eső hullik.

A Niagara-vízesés minden évszakban a világ legnépszerűbb turisztikai helyszínei közé tartozik, de hideg teleken még a szokásosnál is különlegesebb kép tárul azok elé, akik ide látogatnak. A téli viharok miatt a napokban teljesen befagytak a vízesés egyes részei, az amerikai-kanadai határvidéken -20 °C-nál is hidegebb az idő, de a keleti partvidéken általában is -5 °C és -20 °C közötti a hőmérséklet.

Inge Groot (@ingegroot) által megosztott bejegyzés,

Több mint 74 millió embert érintenek a viharriadók. Északkeleten megállíthatatlanok a hóviharok, ahol nem hó, ott ónos eső hullik. Felfagyott, jeges utak, áramkimaradások és a gázszolgáltatás fennakadásai nehezítik a mindennapokat több mint 15 államban, de a Niagaránál most is sok a turista: nézd meg, milyen lenyűgöző fotókat készítettek!

Scott Heaney (@skoat) által megosztott bejegyzés,

A meteorológusok előrejelzései szerint a sarkvidéki hideg egész héten kitart, és további havazásra is számítani lehet, így, akit nem riasztanak el a zord körülmények, a napokban még biztosan gyönyörködhet a ritka látványban. Bár a természeti jelenség gyönyörű, a középnyugaton és a keleti partvidéken dúló téli viharoknak tragikus következményei is vannak. A rossz időjárás eddig nyolc ember életét követelte: Wisconsin, Missouri és Connecticut államban autóbalesetben vagy hólapátolás közben vesztek oda. Egy 12 éves kislányt Illinois államban hózuhatag temetett maga alá.

Rodrigo (@rocamidu) által megosztott bejegyzés,

Több keleti parti államban szerdáig viharriadó van érvényben, Massachusetts-ben a hatóságok kifejezetten arra kérték az embereket, hogy ne sokáig tartózkodjanak a szabadban, a háziállatokat pedig egyáltalán ne engedjék ki.

forrás

 

 

Hozzászólások