Itt a fogyókúrás kenyér!

Eljött a te időd

2015/09/02

A diétás életmódot folytatóknak a legnagyobb ellensége a kenyér, a tésztafélék és a szénhidrát. De van rá megoldás! Kergesd el a mumusod, mutatjuk a fogyókúrás kenyér titkos receptjét!

Az egész életedet megváltoztatja ez a kenyér, nem kell többet nélkülöznöd és lemondanod olyan finomságokról, mint egy lekváros reggeli, vagy egy ínycsiklandó szendvics! A titkos összetevő abban rejlik, hogy te magad készíted el a veknit olyan hozzávalókból, amelyek száz százalékosan egészségesek, nem terhelik a szervezetedet és még a fogyókúrádat is támogatják.

magkenyér2

Igen, tudjuk. A sarki pékségből kiáradó illatok minden fogyókúrás szabályt felülírnak, és totálisan képesek összezavarni az ember agyát. Már egyetlen szippantás is elegendő ahhoz, hogy a Pavlovi reflex elinduljon bennünk, felborítva addig gondosan megtervezett és lefolytatott diétánkat. A legegyszerűbb megoldás tehát, ha te magad készíted el úgy, hogy abban semmi nem okoz majd lelkifurdalást.

Az alap hozzávaló az útifűmaghéj. Ez a csodálatos növény amellett, hogy rendkívül egészséges, támogatja erőfeszítéseidet. Számtalan előnnyel bír, csökkenti a vércukor- és koleszterinszintet, támogatja a belek megfelelő működését, enyhén hashajtó hatásának köszönhetően jó a székrekedés ellen, plusz így segíti a leginkább az emésztést és fogyókúrát. Rendkívül magas a rosttartalma, és tömegének többszörösét szívja magába fogyasztás során, ezért hamar teltségérzetet okoz. Ezért például az is jó, ha étkezés előtt fél órával az útifűmaghéj-porból elfogyasztasz egy adagot. Érzékenyeknek és allergiásoknak viszont most is felhívjuk a figyelmüket, hogy itt is, mint mindig, előfordulhatnak mellékhatások, bőrkiütés és légzési nehézségek, ebben az esetben fogyasztása nem ajánlott.

Lássuk a medvét!

magkenyér

Hozzávalók:

  • 1 csésze / 135 g napraforgómag
  • ½ csésze / 90g lenmag
  • ½ csésze / 65g mogyoró vagy mandula
  • 1 ½ csésze / 145 g zabpehely
  • 2 evőkanál chia mag
  • 4 evőkanál útifűmaghéj
  • 1 tk. finomszemcsés tengeri só 
  • 1 evőkanál juharszirup (a cukormentes étrendet folytatóknak stevia)
  • 3 evőkanál olvasztott kókusz olaj
  • 1 ½ csésze / 350ml víz

Elkészítés

  1. Egy szilikon serpenyőben keverd össze a száraz hozzávalókat, magokat. A juharszirupot, az olaja és a vizet egy másik edényben habverővel keverd össze, majd add hozzá a magokhoz, és addig vegyítsd, amíg egy teljesen átázott masszát nem kapsz. Olyan állapotot kell elérned, mintha tésztát készítenél. Ha túlságosan sűrű lenne, akkor egy kis vízzel hígíthatod. Egy két órát hagyd állni, mielőtt kisütnéd.
  2. Melegítsd elő a sütőt 175-180 fokra.
  3. 20 percig süsd, majd vedd ki, forgasd meg a tésztát és most fejjel lefelé további 30-40 percig süsd.
  4. Fogyasztás előtt hagyd kihűlni!

 

Olvass még gasztro tippeket!


 

Hozzászólások