Itt a hétvége, irány a szabadba!

Borfesztivál, bringatúra és megannyi program

2015/05/08

Kár lenne ezt a hétvégét a négy fal között tölteni, főleg azért, mert annyi szuper program vár az ország különböző részein, hogy szinte választani sem lehet!

Szürkebarát túra – Bortriatlon I.

Badacsonyi Borvidék – 2015. május 9-10.

A Bortriatlon első állomása! Szürkebarát kóstoló minden résztvevő pincében, sok-sok különleges borral, nyereményjátékkal és egyéb meglepetésekkel. Vegyél részt a Bortriatlon felfedezőúton és gyűjts össze minél több boros címkét értékes nyereményekért!

Pécsi Fűszerünnep

Pécs, Széchenyi tér, Jókai tér – 2015. május 6-10.

A pécsi kultúra korlátlan fogyasztása semmiféle mellékhatással nem jár, inkább olyan, mint az ételnek a fűszerek: ízesebb, illatosabb és élvezhetőbb minden falat, Pécs megfűszerezi az életet, ebben rejlik a város varázsereje, ezért Pécs a Kultúra Városa és ezért kerül sor május 6-10-ig a Pécsi Fűszerünnepre, ahol a vendégek és a pécsiek a szabadtéri sütögetés, a grillezés művészetének hódolhatnak, természetesen pécsi fűszernövényekkel ízesítve az ételeket. Mindezek mellé igényes jazz zene társul az ország legjobb előadóinak tolmácsolásában.

fűszer-ünnep10

X. Orfűi Voluta Sárkányhajó Fesztivál

Orfű, Aktív Víziturisztikai Központ – 2015. május 9-10.

Az Orfűi Voluta Sárkányhajó Fesztivál évek óta rengeteg résztvevőt vonz, egyben remek hangulatot garantál. Így lesz ez idén is: a gyerekek biztosan jól fognak ott szórakozni, ahol van trambulin, légvár, danolda, kézműves-foglalkozás… A verseny forgatókönyve egyébként a szokásos lesz, az első napon az általános és középiskolás csapatok mérik össze tudásukat, a másodikon pedig baráti társaságok, cégek együttesei ülnek sárkányhajóba.

8. Tour de Tisza-tó és Tisza-tavi Bringatlon

Tiszafüred, Halas tér – 2015. május 9.

Aki szeret bringázni, pattanjon nyeregbe, és kerülje meg a Tisza-tavat a 65 kilométeres távon, vagy járja be Tiszafüred környékét a 15 kilométeres túrán. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a rövidebb távot a családosoknak, kisgyermekeseknek ajánljuk, míg a hosszabbra a rendszeresen kerékpározókat várjuk. A verseny és a túra forgalomtól mentes pályán, illetve kerékpárúton halad, így biztonságban gyönyörködhet a tájban!

bicikli

Buli salátával

Budapest, Akvárium Klub – 2015. május 10.

Május 10-én 10 órától óvodásokat és kisiskolásokat várnak szüleikkel az Akvárium Klubba, hogy számtalan játékos program alatt ismerkedjenek meg a gyerekek a zöldségek izgalmas világával. A családi napot 10:30-tól egy közös zenés kangoo torna indítja, ezután a Kiskalász zenekar koncertje mellett, bábos előadás, zöldséges forgatag várja az érdeklődőket. Azok, akik végigmennek a program összes zöldségállomásán – próbára téve ügyességüket és tudásukat –, az esemény végén értékes nyereményekkel is hazatérhetnek.

Rosalia, a nyárköszöntő borünnep

Buda, Gesztenyés kert, Budapesti Kongresszusi Központ – 2015. május 8 – 10.

Május 8-10. között a Gesztenyés kertben széles borkínálat, kiemelt rosé paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket. A több mint 50 borász borai mellett a street food ételek széles kínálata mutatkozik be. A Jazzy színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló zene szórakoztatja a borozókat. Fellép Csemer Boglárka „Boggie”, a Mary PopKids, és az  iLLfon gT. A záróráig mulatók szórakoztatásáról a Jazzy DJ-je és Juhász Laci gondoskodik. A VINOLION borértékelő játékkal a vendégek kiválaszthatják a tavasz legkedveltebb roséját. A Rosalia ideális időtöltés a kisgyermekes családoknak is, hiszen számos program várja a legkisebbeket: lesz közös tánc, kézműveskedés, kenyérsütés, kürtőskalács készítés, arcfestés, és mini KRESZ pálya. Aki mélyebben szeretne elmerülni a rosék és pezsgők világában, az feltétlen látogasson el május 9-én, szombaton a Rosé és Pezsgő Mustrára.

bor

Európa Nap és 11 év – 11 km futóverseny

Budapest, Margitszigeti Atlétikai Centrum – 2015. május 9. 

Futóverseny, meseírás, zöld játszóház, ugrálóvár, MókaTér és Szalóki Ági koncert – ezek várják a gyerekes családokat az ingyenes Európa napon! A Margitszigeti Atlétikai Centrumban felállított információs sátrakban az érdeklődők találkozhatnak európai parlamenti képviselővel, tájékozódhatnak az Európai Unió nyújtotta lehetőségekről, jogokról, például a külföldi munkavállalással és tanulással kapcsolatban, a fejlesztés európai éve alkalmából pedig civil szervezetek mutatják be, mit tesz Európa a fejlődő országokért. Az Európa-napon fellép a Riddim Colony, a Kerekes Band és az EU Jazz Express, valamint a Grund színház és a Független színház. Az estét Péterfy Bori & Love Band zárja egy nagyszabású koncerttel.

A 11 év – 11 km futóverseny résztvevői a főváros emblematikus uniós fejlesztései, így többek között a Várkert Bazár, a Rudas Fürdő és az Olimpiai Park mellett haladnak el. A több ezer futó között lesz Nagy Adrienn, énekes-színésznő, Molnár Andi táncos-műsorvezető, Kamarás Iván színész, Fehér Balázs, a The Carbonfools énekese és Erdei Zsolt ökölvívó. Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó jelen lesz a helyszínen, de sérülés miatt nem teljesíti a távot.

Food Truck Show Budapest

Dürer Piknik Park – 2015. május 8-10.

Május második hétvégéjén a Food Truck Show Budapest keretein belül, több mint 50 kiállító várja a látogatókat a Városliget melletti Dürer Piknik Parkba. A mozgó vendéglátás honi képviselőinek seregszemléjén minden igényt kielégítő lesz az étel és italválaszték. Lesznek hazai specialitások, amerikai konyha, halas, húsos, gombócos, tésztás, sőt még vega jármű is. A séfek mindent bevetve versengenek majd a vendégek kegyeiért, ugyanis egy közönségszavazás eredményeként, az Év Food Truck-ja is megválasztásra kerül a hétvége folyamán.

Az étel és ital különlegességek mellett utcazenészek szórakoztatnak majd, a legkisebbek pedig gyerekprogramokon vehetnek részt.

Hozzászólások