Itt a megoldás a rasszizmusra?

Ha emberek ezt komolyan megoldásnak gondolják, akkor nem tudunk mit szólni

2016/09/09

Ha a rasszizmusra gondolunk, egy évszázadok óta jelenlévő probléma jut eszünkbe. De talán létezik megoldás, ami véget vethet a fajgyűlöletnek.

A rasszizmusra nem nagyon tudok mást mondani, csak hogy az emberiség legnagyobb hülyesége. Az a vélekedés, hogy az ember személyiségét meghatározza az etnikum, a bőr pigmenttartalma, nonszensz. Az, hogy milyen szociális háttérrel rendelkezik, milyen körülmények közt nevelkedett és milyen igényeket támaszt az élet irányába, már inkább meghatározza, ki lehet és lesz ellenszenves.

Személy szerint van egy hipotézisem, mely szerint az ember egészen addig nem fogja belátni, hogy a rasszok ellenére mindannyian ugyanúgy emberek vagyunk, amíg nem találkozunk valami külső tényezővel, ami még fenyegető is. Ez lehet természeti katasztrófa, idegen civilizáció, akármi. A lényeg az, hogy összekovácsolja az emberi fajt, mert úgy fest, erre évezredek alatt is képtelenek voltunk. De ez, mint írtam, csak hipotézis, egyfajta fantazmagória, esetleg vágyálom.

Mindenesetre úgy néz ki, hogy találtak egy átmeneti megoldást a rasszizmus problémájára. 

Remélem mindenki érzi ebből a mondatból és a címből is az iróniát. Az ötlet ugyanis a következő: sminkeljünk minden embert fehérre! Ha eltüntetjük a negrid vagy mongoloid vonásokat, és mindenkinek kaukázusi vonásokat varázsolunk egy kis sminkkel, máris oda a probléma! Igaz, hogy ez megint ellentmond a rasszizmus ideológiájának, de nem számít. A lényeg, hogy ha valakinek lefestjük a bőrét, az máris sokkal tisztességesebb, becsületesebb emberré válik (hangsúlyozzuk: irónia)! 

Nem tudom, hogy az eredeti cél mi volt a videóval, sajnos a francia szövegből egy árva szót sem értek. Az viszont biztos, hogy az internet rasszistább fele már fel is kapta az ötletet. És vannak olyan emberek, akik komolyan potenciális megoldásként tekintenek rá.

Hozzászólások