Itt az első tíz Balaton Sound név

Tizedik alkalommal csalogat Zamárdiba a fesztivál

2015/12/08

Tíz nevet terítettek ki lapjaik közül a szervezők, s már az első bejelentésben megtalálhatóak olyan előadók, mint Macklemore & Ryan Lewis, Armin van Buuren vagy Paul van Dyk. A mai naptól kezdve lehet kedvezményesen lecsapni a jegyekre, az akció mától számolva 72 órán át tart.

 “Míg az elektronikus zene továbbra is fókuszban marad, más zenei stílusok világhírű reprezentánsait is vendégül látjuk a fesztivál főbb helyszínein, így a hiphop, és az r’n’b műfaja is egyre nagyobb teret kap” – meséli Fülöp Zoltán, a Sound egyik főszervezője.

A bejelentettek között van Macklemore, a rengeteg  szakmai díjjal jutalmazott hip-hop előadó, aki producer társával, Ryan Lewis-szal igyekszik a fesztiválozóknak biztosítani a nyári lazulós tánchangulatot. Októberben megjelent új lemezének dalaival fogja átmozgatni a trance szerelmeseinek minden porcikáját az itthon nagy népszerűségnek örvendő Armin van Buuren is.  Egy ifjú titán is a színpadra fog toppanni Robin Schulz, 28 éves német DJ személyében, akinek remixei rövid idő alatt kúsztak fel a toplisták élére. Lüktető ütemű elszálldogálásban nem lesz hiány idén sem. Az elektronikus zenei világ egyik élő legendája is tiszteletét teszi a jövő nyári bulin, ugyanis a tíz éven keresztül a világ legjobb DJ-i között nyilvántartott Paul van Dyk személyesen  pörgeti a dance ritmusokat a partira kész lábak alá. Két fiatal holland lemezlovas párosát takarja a  W&W név, akiknek koncertjeiről annak ellenére, hogy még csak a húszas éveik közepén járnak, máris dinamikus buliélményként beszélnek.

A latin house szerelmesei is örülhetnek, hiszen a fellépők között már biztosan ott lesz az Argentin DJ, Hernan Cattaneo, aki már harminc éve ajándékozza meg rajongóit zenéjével és előadásaival. A berlini klubélet egyik legismertebb alakja, Fritz Kalkbrenner is igazi húzónév az elsők között, aki azért szállt a fedélzetre, hogy laza elektronikával töltse fel rajongóit, s nem utolsó sorban idén megjelent menő slágereit is megszólaltassa. Belgiumból a nagy jövő elé néző 22 éves Felix de Laet fogja szolgáltatni a jazzy deep house zsánerrel címkézett muzsikáit, amik igazán kellemesen festenek alá egy kis kocsikázást. A fiatalok nevét erősíti a deep house-ban utazó Oliver Heldens, aki még csak húsz éves, de már remekül érzi, milyen hangok simítják az éjszakába a bulizni vágyókat. Hip-hop műfajból még egy arcot köszönthetnek majd a Sound-osok, a szószátyár  A$AP Ferg 2016-ra megjelenő második lemezével fog meglátogatni minket.

Miután a nulladik nap is “teljes” nap, ezért idén lesz ötnapos bérlet is, de akik csak a “rendes” fesztiválnapokra akarnak jönni, azok négynapos bérletet is vehetnek” – jelentették be a jó hírt a szervezők. 

Hozzászólások