Itt az imádott Pumpkin Spice Latte receptje

A híres, őszi latte receptje

2017/11/02

Hosszú, hideg, novemberi esték, bekuckózás…Mi is lehetne jobb ilyenkor egy édeskés, különleges forró italnál? A Pupmkin Spice Latte az ideális nedű!

Hozzávalók a Pumpkin Spice Lattehoz: 

A sziruphoz:

  • 35 dkg sütőtök – meghámozva, kimagozva
  • 3.5 dl víz
  • 96 g barnacukor
  • 150 g kristálycukor
  • 0.5 teáskanál gyömbér (őrölt)
  • 0.5 teáskanál szegfűszeg (őrölt)
  • 2 teáskanál fahéj (őrölt)
  • 0.5 teáskanál szerecsendió (őrölt)
  • 1 kávéskanál vanília eszencia

Az italhoz: 

  • 50 ml kávé (erős főzet)
  • 2 dl Parmalat 1,5%-os tej
  • habtejszín

Elkészítés: 

1. A sütőtököt vágd fel, és forró sütőben kb. 40 perc alatt süsd puhára, de közben tűpróbával ellenőrizd. Ha megsült, kanalazd ki a héjából, és turmixgépben pürésítsd.
2. Egy edényben a cukrokat a vízzel olvaszd fel, add hozzá a fűszereket, a vanília kivonatot és a tökpürét, majd az egészet lassú tűzön gyöngyöztetve, de nem forralva 12 percig főzd, ha kihűlt, töltsd üvegbe.
3. A lattéhoz főzz le egy adag (kb. 50 ml) presszókávét, adj hozzá 4-5 evőkanál tökszirupot és jól keverd össze.
4. A tejet finoman habosítsd fel, majd öntsd a kávéra a tejhabot. Tejszínhabbal, fahéjjal megszórva díszítsd.

forrás

Hozzászólások