Itt az öngyilkos polgárőr búcsúvideója

Nem bírta volna ki a börtönt

2015/05/07

Gárer János, ozorai polgármester, aki az utóbbi években több kitüntetést is kapott, a napokban ügy döntött, hogy elmenekül letöltendő börtönbüntetése elől, melyet igazságtalannak érzett. Egy videót adott át feleségének, majd a falu határába hajtott autójával, és főbe lőtte magát. A felvétel már látható a YouTube-on, a történtek fényében viszont sokkoló hatású.

A 35 éves Gárer János polgárőrt februárban csalás miatt ítélték három év letöltendő börtönbüntetésre, mert 2010-ben megzsarolt egy uzsorást, hogy ezzel segítsen barátján. A telefonbeszélgetését azonban lehallgatták, és zsarolással vádolták meg, ráadásul 2007-ben csalásért másfél év felfüggesztettet kapott. Per-újrafelvételi és kegyelmi kérelmét idén visszautasították.

Az eltelt idő alatt azonban megkapta a legmagasabb polgárőr-kitüntetést, 2014-ben az Év Polgárőrének választották. Május 5-én kellett volna börtönbe vonulnia, amit nem tudott volna elviselni. Már csak azért sem, mert nem érezte a döntést igazságosnak és méltányosnak. Ezt a videón el is mondja.

Mint ahogy azt is, hogy nem ment el az esze, nem drogozott be, de úgy döntött, hogy véget vet az életének. A videót feleségének adta azzal a kéréssel, hogy csak később nézze meg, majd töltse fel a YouTube-ra, ő pedig Ozora határába hatott kocsijával és öngyilkos lett. Fejbe lőtte magát, holttestét később megtalálták.


.

Hozzászólások