IV. Kürtőskalács fesztivál

Az év egyik legfinomabb rendezvénye!

2016/08/23

Ha van valami, amit nagyon szeretünk, az a kürtőskalács. Ennek köszönhetőn az már biztos, hogy mi itt leszünk októberben! Ti csatlakoztok hozzánk?

Három évvel ezelőtt olyan ínycsiklandó rendezvényt hívtak életre, amely bebizonyította: minden elemében alkalmas arra, hogy hagyományt teremtsen. 2016-ban már a negyedik Kürtőskalács Fesztivált rendezik, melynek központi témája nevéből adódóan a magyar nép egyik kedvenc süteménye, amely egyszerre hagyományos és megújulásra képes modern finomság. Hisz a kürtőskalács több mint 200 éves múltjára való tekintettel mára bekerült a Magyar Nemzeti Értéktárba és a hungarikummá nyilvánítás küszöbén áll, ugyanakkor egy olyan termék, amely képes meghódítani a világot.

Kurtos

A fesztivál idén is ingyenes lesz, és 2016. október 7-9. között kerül megrendezésre a Városligetben a Vajdahunyad vára területén. A fesztivál elsődleges célja továbbra is a finomság népszerűsítése, eredeti, hagyományos, faszénparázson való készítési módjának megismertetése, ezáltal pedig a magyar tradíciók ápolása.

Várhatóan idén is lesz Csináld magad! kézműves foglalkozás és Nagy Közös Sütés is.

Hozzászólások