Ízletes, fűszeres olívaolaj receptek – házilag

Az ízek élvezetéért

2014/10/13

Egészséges, ízletes ételeket készíthetünk ezekkel a házilag készített, fűszeres olajokkal. Olívaolaj receptek, házilag.

Az olívaolajról köztudott, hogy rendkívül közkedvelt olaj, hiszen azon kívül, hogy finom, segít alakunk megőrzésében, az érrendszer “átmosásában”, bőrünk és hajunk szépségének megőrzésében és még sorolhatnánk.
Jótékony hatását nem csupán a salátákon kívül tészták és pizzák ízesítésére is használjuk, azonban arra ügyelni kell, hogy csak kevés olívaolaj fajtával lehet sütni, keveset lehet felforrósítani.

Fűszerezzünk!

Ha szeretjük a különleges ízharmóniákat, pikáns ízeket, érdemes kísérletezni fűszerek és olívaolaj kombinációjával. A gourmet üzletek polcain bár fellelhetőek az ízesített, fűszerezett olajok, viszont ha szeretünk otthon kísérletezni és még spórolhatunk is vele, mindenképpen ajánlott kipróbálni a házilag készült különlegességeket.

 

herb

Az olívaolaj fűszerezésének igazából csak egy dolog szabhat határt: az ízlésünk. Természetesen vannak olyan fűszerek, amelyek kimondottan rendkívül jó ízhatást váltanak ki olívával ötvözve, ezeket érdemes kipróbálni.

Melyek is ezek a fűszerek?

– rozmaring
– oregánó
– fokhagyma
– citrom

Ízlésünk szerinti mennyiséget válasszunk az üvegekbe, de arra ügyeljünk, hogy legfeljebb az üveg feléig érjenek a fűszerek.

olajok

Hozzászólások